Postoji cijeli niz razloga zašto je dodavanje tepiha u dom dobra ideja. Bez previše truda tepih može transformirati izgled sobe, pomoći da se lakše zagrije, spriječiti uništavanje podova, smanjiti buku...

Ako želite napraviti promjenu u vašem domu, a nemate velik budžet, tepih je sjajna opcija. Osim što ćete napraviti željenu promjenu imat ćete i niz koristi, a dio njih donosimo u nastavku teksta.

1. Tepih može posvijetliti tamnu sobu

Podovi od tamnog drveta ili laminata su često dio modernih domova. Međutim, oni mogu činiti prostorije tamnima.

Tepisi svjetlijih tonova razbit će tamu i pružiti najbolju kombinaciju bogatstva i prozračnosti.

U sobi s tamnim zidovima i/ili namještajem veliki tepih svjetlijih boja učinit će istu stvar i dodatno poboljšati izgled vaše sobe.

Još jedna prednost tepiha je njihova svestranost pa ih možete premještati po sebi, iz sobe u sobu pa i lako ponijeti sa sobom kad se selite. Savršeni su ako volite često mijenjati izgled doma i omogućuju vam da se prilagodite trendovima i sezoni na jednostavan način.

Slika nije dostupna Famozna! Kuća u Prelogu u kojoj su crna kuhinja i kupaonica glavne zvijezde

Slika nije dostupna Za top dojam: Deset dokaza da su ljubičasta i siva savršen spoj u uređenju doma

2. Tepih povećava sigurnost u domu

Ova karakteristika posebno je korisna za roditelje male djeece. Tepih može biti savršena podloga za podove koji su kod male djece neizbježni. Štite koljena, laktove, glavu, ruke... I odrasli mogu imati koristi jer tepisi nisu skliski kao pločice ili parket, a ako se dogodi pad umanjuju ozljede.

3. Tepisi prekrivaju nesavršenosti

Popucane pločice, izgrebani parket... Tepih je idealan kada želimo skriti neki nedostatak u našem domu bez prevelikih ulaganja i intervencija. Idealno je da se, naravno, slaže s ostatkom namještaja, a ovisno o vašim preferencijama možete odabrati model koji će prekriti već ili manji dio prostorije.

4. Štite drvene podove

Drveni podovi mogu biti skupa investicija, a ako od samog starta želite zaštiti najprometnije dijelove, tepih je idealno rješenje. Odlično ga je, primjerice, pozicionirati ispod blagovaonskog stola i stolica gdje su šanse za oštećenje najveće.

Kuhinje o kakvima volimo maštati - 15 Oči nam se odmah zacakle: 15 krasnih kuhinja o kakvima volimo maštati

5. Toplina

Kada postavite tepih na drveni pod odmah ćete povećati toplinu i osjećaj ugode u prostoriji. Ovo je posebno korisno u zimskim mjesecima.

Gore navedeno je, naravno, samo mali dio prednosti tepiha, a ako ste i sami u potrazi za zanimljivim primjerkom, zavirite u našu galeriju.

Odabrali smo tepihe raznih boja i uzoraka, od onih apstraktnih do geometrijskih. Većina tepiha iz galerije dolazi i u različitim dimenzijama pa možete pronaći onu koja bi vam najviše odgovarala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju