Film "Zapravo ljubav" postao je božićni instant-klasik otkako je prvi put zaigrao u hrvatskim i svjetskim kinima prije 16 godina. Gledatelje diljem svijeta oduševile su priče o ljubavi i prijateljstvu između grupe neobičnih likova koji su izašli iz majstorskog pera Richarda Curtisa.

Iako je film obilovao ljubavnim pričama – poput one između pisca Jamieja i Aurelije ili pak britanskog premijera i njegove Natalie – nisu svi likovi dobili svoj sretan završetak.

Uredska romansa između Sarah (koju je maestralno odglumila Laura Linney) i Karla (Rodrigo Santoro) nije uspjela prebroditi sve izazove. Unatoč velikoj privlačnosti ljubavnu scenu između tih dvoje kolega prekida serija uzastopnih telefonskih poziva Sarina brata, koji blagdane provodi u instituciji za mentalne bolesti.

Brazilski glumac koji je utjelovio lik Karla u intervjuu od prije nekoliko godina otkrio je kako smatra da bi u slučaju snimanja nastavka ovog popularnog filma sigurno završio u Sarinu naručju.

Da, definitivno. Sada sam mnogo zreliji, druga su vremena. Prošlo je 16 godina, rekao je Santoro.
Film 'Zapravo ljubav' Film 'Zapravo ljubav' (Foto: Profimedia)

No Santorove želje nisu u skladu s Curtisovim desetominutnim nastavkom filma iz 2017. godine koji je napravljen u humanitarne svrhe po imenu "Red Nose Day Actually", a u kojem je Laura Linney reprizirala svoju ulogu.

U nastavku je prikazana kako ponovo radi prekovremene sate u uredu. No kada zazvoni njezin telefon, otkrivamo da je ne zove njezin brat, već suprug kojeg je utjelovio Patrick Dempsey.

U nedavnom je intervjuu Rodrigo Santoro priznao kako je veliki obožavatelj filma "Zapravo ljubav".

Tako je dobro napisan, i to je jedan od razloga zbog kojih je ljudima još uvijek jedan od najomiljenijih. Kompleksan je, sladak, pametan i zabavan i pravi je blagoslov što sam bio dio tima koji ga je snimio.

Film 'Zapravo ljubav' Alan Rickman i Laura Linney u filmu 'Zapravo ljubav' (Foto: Profimedia)

Emma Thompson u filmu 'Zapravo ljubav' Priča o legendarnoj pjesmi iz najdirljivije scene u filmu "Zapravo ljubav" Zapravo ljubav 10 odgovora koje znaju svi ljubitelji filma "Zapravo ljubav" Emma Thompson "Zapravo ljubav": Istina iza najdirljivije scene koju žene jako dobro pamte Film 'Zapravo ljubav' 15 stvari koje će vas iznenaditi o filmu "Zapravo ljubav"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju