Scenu iz filma "Zapravo ljubav" u kojoj Karen (Emma Thompson) sazna da je muž vara mnogi smatraju najdirljivijom u slavnom filmskom djelu. Glumica Emma Thompson vrlo je uvjerljivo odglumila povrijeđenu i izdanu suprugu, a britanska zvijezda otkrila je i zbog čega je bila toliko uvjerljiva

U hit filmu "Zapravo ljubav" iz 2003. godine Emma Thompson glumila je suprugu koja shvati da je suprug vara nakon što je otkrije da je kupio nakit za drugu ženu. Nakon tog otkrića počne plakati, a suze slavne oskarovke bile su toliko uvjerljive da su dirnule i one najčvršće.

U filmu 'Zapravo ljubav' Emma Thompson vrlo uvjerljivo odglumila je povrijeđenu i izdanu suprugu koja sazna da joj je muž nevjeran

Emma Thomspon sada je otkrila i zbog čega je u toj zapamćenoj sceni bila toliko uvjerljiva. Naime, njezina vrlo realna gluma bila je rezultat osobnog iskustva jer je i u stvarnom životu doživjela prevaru i izdaju kada ju je prvi suprug, glumac Kenneth Branagh prevario s glumicom Helenom Bonham Carter.

Afera s Bonham Carter bila je razlog zbog kojeg su se Emma i Kenneth, smatrani zlatnim parom britanske kinematografije, razveli nakon osam godina zajedničkog života.

Thompson je iskreno priznala da joj je srce tada bila potpuno slomljeno te da se svaka žena može poistovjetiti s boli koju je osjećao njezin lik u "Zapravo ljubav", kao i da može razumjeti kakav je to osjećaj sumnjati da joj je suprug nevjeran.

Scena u kojoj moj lik stoji pored kreveta i plače tako je dobro poznata jer je to nešto kroz što je prošla svaka žena kojoj je partner bio nevjeran.

Kenneth mi je potpuno slomio srce. Znala sam kako je to pronaći ogrlicu koja nije namijenjena meni. Meni se nije dogodilo baš to, ali prošla sam slično iskustvo, ispričala je Emma Thompson na dobrotvornom događaju za kazalište Tricycle Theatre u Londonu.

Kenneth Branagh i Helena Bonham Carter aferu su započeli 1994. godine za vrijeme snimanja filma "Frankenstein". Iduće godine Thompson i Branagh predali su zahtjev za razvod braka, a Kenneth i Helena ostali su zajedno do 1999. godine.

Emma je sreću pronašla uz glumca Grega Wisea za kojeg se udala 2003. i s kojim ima dvoje djece, kćer Gaiu Romilly i sina Tindyebwa Agabu.

Emma Thompson u filmu 'Zapravo ljubav' Priča o legendarnoj pjesmi iz najdirljivije scene u filmu "Zapravo ljubav"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju