Glumica Jessica Alba u jednom periodu karijere nije se osjećala super fit zbog čega je potražila pomoć nutricionistice Kelly Leveque koja je Jessicu naučila kako pravilno pristupati hrani i uživati u njoj na pravi način. Uz Kellyne savjete Jessica je u šest tjedana izgubila 11 centimetara

Najbolji način za trajno mršavljenje je dugoročno usvajanje zdravog načina života. Ključ je jesti hranu koju vaše tijelo treba za lijepu kožu, pun želudac i energiju, kaže američka nutricionistica Kelly Leveque koja u održavanju forme i vitkosti pomaže brojnim slavnim osobama među kojima je i glumica Jessica Alba. Zahvaljujući Kellynim savjetima Alba je u šest tjedana izgubila 11 centimetara obima tijela, odnosno otprilike pet centimetara u tri tjedna.

Pravilo 'fantastične četvorke' znači da se na vašem tanjuru moraju nalaziti bjelančevine, zdrave masnoće, vlakna i zeleno povrće

Kelly svoje klijente savjetuje da konzumiraju kvalitetnu hranu i jedu kako bi bili sretni, a ne osjećali grižnju savjesti jer su pojeli nešto što ne bi smjeli. Ova nutricionistica ne priznaje brojanje kalorija, već je fokus na konzumiranju raznolikih hranjivih, ukusnih namirnica koje suzbijaju hormone gladi. Rezultat je manje razmišljanja o hrani zahvaljujući čemu i kilogrami lakše idu dolje. Provjerite i SIRTFOOD dijetu za gubitak 3 kilograma u 7 dana.

Glavni fokus u životu ne bi smjela biti hrana, već prijatelji, obitelj i ono što vas usrećuje, ističe Leveque te daje 3 ključna savjeta za uspješno mršavljenje koje svatko može slijediti svaki dan:

1. Dan započnite sa smoothijem
Jutro je doba dana za smoothie, kaže Kelly. Uz zdravi smoothie osjećat ćete se spremni za sve izazove dana, uspjet ćete se pridržavati plana zdrave prehrane i bit ćete smireniji do vremena za ručak te tako pažljivije birati što jedete tijekom dana.

Jessica Alba dan započinje sa zelenim smoothijem koji sadrži proteinski prah, avokado, chia sjemenke, špinat i bademovo mlijeko. Isprobajte i napitak za tanji struk i gubitak do 2 kilograma u 7 dana.

2. Slijedite pravilo "fantastične četvorke"

Pravilo "fantastične četvorke" oslobodit će vas ovisnosti o hrani i stalnog razmišljanja o hrani, ističe Leveque. To znači da se na vašem tanjuru moraju nalaziti bjelančevine, zdrave masnoće, vlakna i zeleno povrće. Pročitajte i koje 3 namirnice morate jesti svaki dan ako želite smršavjeti.

Ovakva kombinacija regulira više od osam hormona gladi u tijelu te optimizira ravnotežu šećera u krvi, otkriva Leveque. Primjer obroka koji sadrži "fantastičnu četvorku" je govedina pržena na maloj količini masnoće s brokulinima ili rezanci od tikvica s mesnim okruglicama i parmezanom. Uz ovakav obrok odlično će pasati čaša vina.

3. Bavite se bilo kojom tjelovježbom
Ljudi me stalno pitaju koji oblik tjelovježbe je najbolji za mršavljenje. Odgovor je – što god volite. Radite ono što vas usrećuje i u čemu možete biti dosljedni, savjetuje Kelly Leveque. Dosljednost je najvažniji faktor uspješnosti tjelovježbe. I zapamtite: cilj je osjećati se sretnima, a ne pretjerivanje s tjelovježbom ili uskraćivanje. Doznajte i koja je to promjena bila dovoljna Oprah Winfrey da smršavi 20 kilograma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju