Mario Valentić je za vas pripremio vježbe s malom loptom. Ovaj rekvizit dodatno će vas usmjeriti i omogućiti da vaše tijelo za vrijeme izvođenja vježbi bude u punom pogonu. Ne zaboravite ove vježbe možete primjeniti u bilo kojem kutku, kod kuće ili na poslu.

1. vježba: jačanje i oblikovanje nogu, guze, leđa i prsa

- stanemo malo šire od širine kukova, dlanovima držimo loptu ispred sebe. Udahom se spuštamo u čučanj i istovremeno podižemo loptu u visinu ramena. Izdahom se vraćamo u početni položaj uz snažni pritisak lopte dlanovima. Pazite da su vam leđa cijelo vrijeme ravna, trbušni mišići čvrsti i da vam projekcija koljena ne prelazi prste kad ste u čučnju. Napravite 3 serije po 12 ponavljanja.

2. vježba: istezanje stražnje strane tijela

- stanemo u širinu kukova, udahom loptu postavljamo visoko iznad glave te se izdahom, 'kralježak po kralježak' (leđa u slovo 'C') spuštamo duboko u pretklon. Udahnemo, pa se kroz izdah vratimo u početni položaj. Vježbu izvoditi polako i bez trzajnih kretnji te ju ponoviti 5 puta.


3. vježba: oblikovanje prsnih i trbušnih mišića; razvoj ravnoteže

- stanemo u širinu kukova, loptu držimo na desnom dlanu. Izdahom podižemo desno koljeno u visinu kuka i istovremeno stišćemo dlanovima loptu ispred sebe. Nakon pritiska, loptu prebacujemo na lijevi dlan i spuštamo desnu nogu na pod. Isto ponoviti na drugu stranu. Paziti da tijekom izvođenja vježbe gornji dio tijela bude miran I čvrst. Napraviti 3 serije po 10 ponavljanja svakom nogom

4. vježba: jačanje i oblikovanje guze i unutrašnje strane bedara

- legnemo na leđa, stopala su na podu; loptu postavimo između koljena. Izdahom podižemo zdjelicu uz istovremeni snažni pritisak lopte koljenima. Udahom se vratimo u početni položaj. Zdjelicu podizati podvinutu prema gore i kad ju spuštamo dotičemo tlo sa donjim dijelom leđa, a ne sa zdjelicom, tj. ona ostaje podvinuta. Napraviti 3 serije po 15 ponavljanja.


5. vježba: oblikovanje trbušnih mišića

- legnemo na donji dio lopatica i podignemo potkoljenice u zrak; lopta je na trbuhu. Kroz izdah kotrljamo loptu po nogama uz istovremeno podizanje lopatica. Udahom se spuštamo u početni položaj. Nastojati loptu dogurati što dalje. Vježbu izvodite polako, bez trzaja uz snažnu svjesnu kontrakciju trbušnih mišića. Napraviti 3 serije po 20 ponavljanja.

Fit&Fun s Marijem: Vježbajte s bučicama!

Fit&Fun s Marijem: Priprema za skijanje!

Fit&Fun s Marijem: Pripremite se za skijanje

Fit&Fun s Marijem: Učvrstite kritične zone!

Fit&Fun s Marijem: Učvrstite svoju guzu!

Fit&Fun s Marijem:Vježbajte u vašem uredu!

Fit&Fun s Marijem: Razgibajte se na radnom mjestu

Fit&Fun s Marijem Valentićem je počeo!

Vježbajte s Marijem Valentićem!

6. vježba: opuštanje i istezanje prednje strane tijela

- legnemo na leđa sa stopalima na podu. Kroz izdah, oba koljena postavite udesno dok ruke postavite dijagonalno u lijevo. Promjenite strane. Koljena i ruke istežite što dalje u suprotnim smjerovima. Napravite 5 puta u svaku stranu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju