O tome se priča već desetljićama, no dr Nicholas Perricone sada odgovorno tvrdi: starenje je bolest i može se liječiti neivanzivnim metodama. Liječnik, čije su klijentice Julia Roberts, Uma Thurman i Cate Blanchett, predlaže novu djelotvornu metodu protiv starenja


Dr Nicholas Perricone ima sasvim drugačiji medicinski pristup od svojih kolega dermatologa. Dok većina njih ublažava posljedice starenja kao neizbježnog procesa u životnom ciklusu, dr Perricone vjeruje kako je starenje bolest, a kao takvo se može i liječiti.

Perricone ne tvrdi kako posjeduje eliksir mladosti, već da starenje može zaustaviti. U to je čini se uvjerio i mnoge VIP klijentice, jer među njegovim su obožavateljicama Cate Blanchett, Kim Cattrall, Uma Thurman i Julia Roberts.

'Zatezanje lica i botox kratkoročno djeluju na bore i tako nećete izgledati mlađe

Prvi put je dr Perricone dospio na naslovnice magazina kada je objavio knjigu 'The Wrinkle Cure and The Perricone Prescription' u kojoj je ustvrdio kako se prehranom, koja uključuju proteinsku hranu, losos i različite bobice može postići mlađi izgled i to u samo tri dana.

Takva dijeta bogata esencijalnim kiselinama i antioksidansima samo je jedan od ključnih elemenata Perriconijevog pristupa. Ostala dva su dodaci prehrani, snažni antioksidansi i protuupalna, tematska njega kože.

Perricone se nije zaustavio samo na tome. Nakon čak osam objavljenih knjiga i brojnih istraživanja, nastavio se baviti istraživanjem procesa starenja.

-S godinama gubimo mišićnu masu i potkožno tkivo zbog čega naša koža gubi elastičnost, a mi postajemo konkavni. Dakle, starenje nije toliko vezano za bore, one su samo dodatna nus pojava, koliko za gubitak tkiva, kazao je Perricone.

Njegove tvrdnje prigrlili su i ostali liječnici, estetski kirurzi i dermatolozi koji su u svoje programe uvrstili 'punjače' i injekcije botoxa kao prevenciju od starenja. No, takvi postupci povezani su s financijskim razlozima - skupi su, kratkotrajni i donose visoke zarade.


-Mislim da bi ljudi morali upotrijebiti svoj razum. Naime, kad u lice uštrcate botox ili neki preparat, vi nećete imate bore, no rastegnut ćete lice i nećete izgledati mlađe. Samo ćete biti bez bora, dok će vaše lice i dalje biti opušteno i 'nemlado'.
Postoje i drugi načini.

A taj drugi način je Perriconijev posljednji master plan - neinvazivni pristup u četiri koraka koji vam može podariti izgled koji želite i to bez igle ili kirurškog noža. Riječ je o dijetnom programu, stimulaciji mišića, laserskoj terapiji i pravilnoj njezi kože.

I što je najvažnije - cijeli proces traje od 8 do 12 tjedana,a rezultat je deset godina mlađi izgled.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju