Najnovija istraživanja pokazala su kako je glavni krivac za malaksalost, vrtoglavicu i mučnine Epstein-Barrov virus koji se širi svijetom, a napada uglavnom žene. Lijek ne postoji, no simptomi se mogu ublažiti zdravim načinom života

Nagli i intenzivan osjećaj slabosti koji uzrokuje smanjenu pozornost te niz drugih simptoma koji traju nekoliko dana nakon čega se povlače, a ista se stvar može ponoviti za nekoliko mjeseci sve su češći problemi na koje se žale žene.

Prvo na što ćete pomisliti je napad viroze ili iscrpljenost uzrokovana stresom, a potražite li savjet liječnika reći će vam kako je moguće da imate problema s hormonima. Tek mnoga testiranja mogu pokazati radi li se uistinu o prisutnosti Epšstein-Barrov virusa.

Epstein-Barrov virus spada u porodicu herpesa, a od njega pati svaka deset žena na svijetu. Najbolji lijek je zdrava prehrana i boravak na svježem zraku.

Od tog virusa koji spada u porodicu herpesa pati svaka deseta žena u svijetu. Virus djeluje na oslabljeni organizam, a i iako su infekcije vrlo česte većina žena ne osjeća gotovo nikakve posljedice.

Organizam koji je izložen djelovanju EBV virusa osjeća se malaksalo i umorno pa osobe izbjegavaju izlaske i druženje s prijateljima te vrijeme provode u kući.

Lijek za ovaj virus ne postoji, a antibiotici mogu samo pogoršati stvar. Najbolje što osoba može napraviti je poboljšati kvalitetu života, promijeniti prehrambene navike i priuštiti si, u današnje vrijeme, toliko potreban odmor.

Organizam koji je pod stresom je odlična podloga za razvoj EBV virus stoga bi svaka žena trebala pronaći oblik rekreacije koja ju opušta, a preporučljivo je piti dovoljno tekućine, smanjiti unos kave te ju s vremenom u potpunosti zamijeniti čajem, najbolje od koprive.

Duge šetnje i boravak u prirodi također će pomoći organizmu da se obrani od Epstein-Barr virusa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju