U potkrovlju obiteljske kuće Melisa Bečić uredila je svoj idiličan dom u kojem živi sa suprugom i sinom. Obitelj živi u Alifakovcu, starom dijelu Sarajeva, a s Melisina balkona puca čaroban pogled na grad koji oduzima dah. Stan je uredila u skandinavskom i modernom stilu uz puno bjeline i svijetlih tonova.

Svi znamo koliko su potkrovlja zahtjevna za uređenje, stoga sam ga uredila da bude što funkcionalnije i dugotrajnije. Svaki kutak iskoristila sam maksimalno. Kada se kombiniraju skandinavski i moderni stil, dobije se posebna toplina doma. Volim drvo, medijapan, bijelo, otvoren i prozračan prostor, a to sve dobila sam kroz ta dva stila, govori Melisa Bečić iz Sarajeva.

U potkrovlju obiteljske kuće Melisa Bečić uredila je svoj idiličan dom u kojem živi sa suprugom i sinom

Inspiraciju za uređenje vlastitog životnog prostora ova diplomirana pravnica pronalazi u televizijskim emisijama o uređenju interijera, iz kojih se, kaže, puno toga može naučiti i primijeniti, pogotovo kad su u pitanju male prostorije i dekoracije. Inspiracija joj često dođe i sama od sebe kad su u pitanju neki detalji, boje zidova i slično. Svoju ljubav prema uređenju interijera primijenila je kroz svoj dom kako bi bila inspiracija drugima koji prate njezin profil na Instagramu moj_dom_moja_inspiracija.

Kroz uređenje svog stana to sam i postigla te mi je drago kad mogu usrećiti nekoga svojim idejama, dodaje. Svakom detalju kod uređenja pridaje pažnju, ali prvo što uoči su boje zidova.

Kad uskladim boje, krećem sa sitnim detaljima za koje smatram da mogu vrlo brzo i jednostavno promijeniti izgled doma. Jastučnice, svijećnjaci, vaze, slike, deke, cvijeće, sve su to detalji koje treba uskladiti da bismo dobili rezultat koji sami želimo postići, a to je prije svega toplina doma, ističe.

Melisa je puno detalja kojima je ukrasila stan sama izradila, poput svijećnjaka, pladnja, slika, nakita, jastučnica. Voli sve što može sama napraviti, čak je sama bojala stolice, stol, zidove i komode. Dio Melisina stana koji naročito privlači pažnju jesu dva balkona, jedan je veličine 1,5 četvornih metara i okrenut je prema gradu Sarajevu, a drugi veličine 3,2 četvorna metra djelomično je okrenut prema starom dijelu grada.

Slika nije dostupna Tri kvadrata ljupkosti: Balkon u Bjelovaru koji u jesen izgleda posebno čarobno

Na oba balkona volim provoditi vrijeme, pogotovo otkako je nastupila korona. Vrijeme provodimo obiteljski uz igre, kavu, slatko i najljepši pogled na Sarajevo. Najljepše je noću, tada sjedimo na malom balkonu s kojeg se pruža pogled na stari dio grada. Uz neku dobru knjigu, čaj i pogled možete se lijepo odmoriti, kaže.

Uređenje balkona, nastavlja, počela je od cvijeća jer smatra da je ono važan faktor za uređenje bilo koje prostorije. Stavila je i vrlo zgodan i koristan detalj, bijelu tkaninu s kojom je zaštitila ogradu te tako postigla da balkoni izgledaju svježije i otvorenije. Od namještaja je koristila, kako kaže, mala rješenja za male prostorije.

Mala idila na Jarunu: Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 8 Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 5 Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 4 +5 Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 1

Ostalo dekoriram po raspoloženju, od boje jastučnica, svijećnjaka, deka, časopisa, lampica, zavjesa... Najljepše je kad navečer upalim lampice i svijeće, sjednem sa suprugom uz kavu i uživam u prekrasnom pogledu na grad, ističe pa otkriva koja joj je prostorija u stanu najdraža.

Izdvojila bih dnevni boravak jer tu najviše provodimo vrijeme svi skupa, obiteljski. To mi je najbitnije, kaže Melisa Bečić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju