Cardi B i Kim Kardashian definitivno imaju velike zasluge u oživljavanju popularnosti modne kuće Mugler. Cardi je u veljači 2019. nosila čak četiri kreacije dizajnera Thierryja Muglera, koji je posebno za nju otvorio vrata svog arhiva. Nekoliko mjeseci kasnije Kim Kardashian oborila je s nogu javnost i modne kritičare na Met Gali u kreaciji zbog koje je Mugler nakratko izašao iz mirovine.

Galerija Met Gala 2019. godine Megan Fox 2021. na dodjeli nagrada VMA u Muglerovoj haljini Kylie Jenner u Muglerovoj haljini +8 Kylie Jenner u glamuroznoj Muglerovoj haljini - 1

Samo za nju napravio je fascinantnu mokru haljinu od lateksa ukrašenu strateški ušivenim kristalima, zbog kojih je Kim izgledala kao da je doslovno iskoračila iz vode.

Met Gala 2019. godine Kim Kardashian na Met Gali 2019. u Muglerovoj haljini (Foto: Profimedia)

Rad na haljini trajao je osam mjeseci i definitivno se isplatio jer su se u tom trenutku stilisti slavnih dama opet zainteresirali za modnu kuću Mugler.

Megan Fox 2021. na dodjeli nagrada VMA u Muglerovoj haljini Megan Fox 2021. na dodjeli nagrada VMA u Muglerovoj haljini (Foto: Profimedia)

O gotovo nevidljivoj haljini u kojoj je Megan Fox 2021. godine došla na dodjelu nagrada VMA pričalo se danima, a Kylie Jenner nosila je vintage kreacije na dodjeli nagrada CFDA te na otvorenju njujorške izložbe posvećene Thierryju Mugleru.

Kylie Jenner u Muglerovoj haljini Kylie Jenner u Muglerovoj haljini (Foto: Profimedia)

Francuski dizajner napustio nas je u siječnju 2022. godine, ali interes za njegovom modnom ostavštinom nikad nije bio veći. Neki novi komadi Muglerove modne kuće postali su popularni preko noći, poput vrlo efektnih tajica kakve nosi i Severina.

U svoju impresivnu kolekciju haljina kultnih modnih kuća jedan Muglerov model spremila je i Đurđa Tedeschi. Najbolje odjevena poznata Hrvatica po odabiru čitateljica portala zadovoljna.hr odjenula je model ove modne kuće za dodjelu nagrada Elle Style Awards.

Đurđa Tedeschi u haljini modne kuće Mugler Đurđa Tedeschi u haljini modne kuće Mugler (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Odabrala je vrlo naborani model u kojem se crna boja efektno spaja sa zemljanim nijansama, a prošiveni detalji čine haljinu još zanimljivijom.

Mesh haljina modne kuće Mugler Mesh haljina modne kuće Mugler (Foto: Luisaviaroma)

Ovo je takozvana "mesh" haljina napravljena od sintetičkih vlakana i zapravo je poluprozirna, pa zbog toga nije primjerena za baš sve prigode. Gospođa Tedeschi riješila je taj problem odjenuvši ispod nje crnu haljinu bez rukava, koja je poslužila kao podstava.

Đurđa Tedeschi u haljini modne kuće Mugler Đurđa Tedeschi u haljini modne kuće Mugler (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Zavirite u galeriju i prisjetite se kakve je kombinacije Đurđa Tedeschi nosila na prošlim izdanjima dodjele Elle Style Awards.

Đurđa Tedeschi na dodjeli nagrada Elle Style Awards 2018. Đurđa Tedeschi na dodjeli nagrada Elle Style Awards 2018. (Foto: Josip Regovic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju