Prije negoli odlučite baciti stari lak za nokte ili dotrajalu četkicu za zube dobro razmislite jer ove potrošne stvari mogu vam pomoću u svladavanju životnih navika poput bjesnomučne potrage za ključevima ili vješanja slike na zid. Otkrivamo kako

Objesite sliku na zid pomoću zubne paste
Objesiti sliku na željeno mjesto nije velika filozofija, no najčešće se dogodi da nakon što ste mjesto označili, zabili čavao i objesili sliku shvatite kako je okvir nakrivljen. Izbjegnite grešku jednostavnim trikom pomoću zubne paste.

>>Napravite pjenušavo i neškodljivo otapalo kamenca

Zubnom pastom označite kvačicu na okviru, prislonite sliku uza zid na ciljano mjesto gdje ju planirate objesiti i jednostavno na trag koji je ostavila zubna pasta zabijte čavao i objesite sliku.

Očistite sušilo za kosu na jeftin i domišljat način
Nakupljena prljavština u otvoru sušila za kosu najčešći je razlog zbog kojeg vam sušenje traje beskonačno. Ukoliko ste do sada pokušavali spasiti aparat izvlačeći snopove dlačica noktima znamo kako vam takvo što nije polazilo za rukom. Ubuduće iskoristite ovaj jednostavan i domišljat trik pomoću četkice za zube.

>>5 najprljavijih mjesta u vašem domu

Staru četkicu za zube iskoristite kao rekvizit za čišćenje,  progurajte ju u sitne otvore sušila i povucite prljavštinu van, ponavljajte sve dok ne očistite i zadnju dlačicu. Ovaj jednostavan postupak oslobodit će prohodnost zraka i omogućiti vam da kosu osušite brže negoli ikada prije.

Označite ključeve lakom za nokte
Situacija u kojoj bjesomučno prebiremo po snopu ključeva tražeći ispravan za otvaranje vrata stana ili ureda svima nam je poznata. Kako bi ju ubuduće izbjegli i pritom sačuvali živce pomoći će vam neizostavan dodatak svake ženske kozmetičke torbice- lak za nokte.

Prebrojite koliko ključeva točno posjedujete i iskoristite dotrajale lakove za nokte. Svaki ključ prelakirajte u drugu nijansu pazeći pritom da vas odabrana boja asocira na upotrebu ključa, primjerice crvenu izaberite za ključ od stana jer ova topla boja asocira na toplinu doma.

Od bočice šampona napravite držač za mobitel

Situacija u kojoj zapinjete, rušite ili gazite po mobitelu dok je uključen na punjenje vjerojatno vas je do sada novčano iscrpila jer iščupane žice punjača ili pak polomljeni ekran mobitela najčešće su posljedice neželjene nezgode. Stoga si dajte truda i napravite jednostavno rješenje.

Izaberite veselu boju stare bočice šampona ili gela za tuširanje maknite reklamnu naljepnicu i izrežite bočicu do polovice pazeći pritom da jednu stranu ostavite dužom.

Izmjerite veličinu utičnice i po njoj napravite oblik duže strane bočice, potom skalpelom izrežite unutrašnji dio ostavljajući otvor za punjač. Kutijicu jednostavno zalijepite na utičnicu i vaš mobitel od sada će biti na sigurnom.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju