Odgoj psa nije nimalo lak posao, posebno ako vaš ljubimac ima izražen karakter malog vođe. Baš kao i kod odgoja djece, kod školovanja pasa postoje pravila i trikovi u kojima trebate biti dosljedni i uporni


Želite li imati uzornog kućnog ljubimca koji vas neće iznenaditi s nestašlucima poput izgrizenih cipela, razbijene vaze za cvijeće ili rastrganih čarapa isprobajte 6 trikova koji će vašeg malog divljaka pretvoriti u anđela:

1. Tko je gazda?
Vaš pas mora znati tko je gazda u kući. Postavite pravila kojih se morate svakodnevno pridržavati i svom ljubimcu dati do znanja gdje smije ići i što se smije raditi, a što ne.

2. Što voli?
Proučavajte svog psa i doznajte što voli. Kada otkrijete njegove osnovne potrebe kao što je dnevna doza igre ili trčanja pas će biti zadovoljniji, a time i poslušniji.

3. Nagrada

Nikada ne zaboravljajte pohvaliti svog psića za dobro ponašanje. Nagrada može biti igra s omiljenom igračkom ili poslastica.

4. Alternativa
Ispravite loše ponašanje vašeg ljubimca alternativom. Vašu tenisicu ili nogu od stolca zamijenite omiljenom igračkom ili ukusnom žvakalicom jer psi grickaju iz dosade ili zabave.

>> Što je zajedničko tenisicama, gorili, leopardu i jednom psu?

>> I psi mogu biti pesimistični

5. Kazna
Ne kažnjavajte psa upotrebom sile ili prijetnjama jer na taj ćete način u njemu potaknuti strah, ali ne i poštovanje. Kaznu za loše ponašanje zamijenite nagradom za dobro i budite dosljedni u svojim pravilima.

6. Socijalizacija
Socijalizacija šteneta vrlo je važna. Priviknite vašeg psića na okolinu u kojoj će boraviti (automobile, vlak, pješake), druge ljude i životinje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju