Polazak u školu za svako dijete predstavlja veliku promjenu u životu. Boravaka u školskim klupama, usvajanje novih znanja i stjecanje prijatelja mnogim će učenicima obilježiti veliki dio odrastanja

Kako bi taj proces protekao bez velikih poteškoća brinu se nastavnici koji uz pomoć školskog programa podučavaju djecu znanju i vještinama koji će im biti korisni i van školskih klupa.

Broj prvašića u školskim klupama ove se godine povećao.

'U prve razrede osnovnih škola upisano preko 41 tisuću učenika što je više prvašica nego godinu prije i to prvi puta nakon niza godina', rekao je Duje Bonacca, glasnogovornik Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Novina su i promjene u školskom programu.

Omekšan je i kalendar školske godine, županije same odlučuju kada će početi školska godina, a novost je i raspored školskih praznika.

>> Lagana tjestenina s povrćem i tartufima

>> Koliko su prirodni sokovi s polica trgovina?

Županije koje su kasnile s početkom školske godine, a to su Splitska i Zadrska morat će odlučiti i koji od tjedana namijenjenih praznicima će za njih biti radni.

Roditelji će rad svojih mališana od ove školske godine moći lakše pratiti. U 4 srednje škole kreće projekt E imenika koji će nastavnicima olakšati unos ocjena, a roditeljima kontrolu svojih đaka.

Uz znanje djeca će raditi i na socijalizaciji te osamostaljenju kako bi im se olakšalo odrastanje.

Emisiju Zadovoljna o zdravom i lijepom življenju gledajte nedjeljom u 17. 40 na Doma TV.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju