Gradsko kazalište Žar ptica 30. ožujka u 11 sati otvara vrata prvim posjetiteljima ovogodišnjeg 12. međunarodnog NAJ, NAJ, NAJ festivala, na kojem će djeca do srijede 04. travnja moći vidjeti 15 besplatnih predstava, od kojih 5 inozemnih i 10 domaćih

Uz direktoricu Festivala Mariju Sekelez, zamjenica gradonačelnika gđa. Jelena Pavičić Vukičević proglasiti će 12. Naj,naj,naj otvorenim, pod motom Draga djeco uživajte, Festival je vaš!

Kao prvi u natjecateljskoj konkurenciji festivalska publika će vidjeti predsatvu kazališta domaćina Lažeš Melita. Potom u 17 sati u GK Trešnja prikazat će se predstava Šeherezada. Gosti iz Dubrovnika, Kazalište Marina Držića u 19 sati u GK Žar ptica izvodi Carevo novo ruho.

>> Ovdje pogledajte raspored predstava

Ove godine kao i dosadašnjih, organizatori Festivala očekuju oko 5000 gledatelja uglavnom školaraca, kojima se za trajanja proljetnih praznika nudi prilika da besplatno uživaju u najboljim kazališnim ostvarenjima iz cijele Hrvatske, kao i predstavama koje gledaju njihovi vršnjaci u Poljskoj, Izraelu, Danskoj, Sloveniji i Srbiji.

Sve predstave pratit će stručni žiri u sastavu: Helena Buljan, Helena Braut, Mira Muhoberac, Aida Bukvić i Ivo Knezović. Najboljima u 10 kategorija bit će dodijeljene Zlatne Žar ptice, rad akademske kiparice Andreje Bassi.

Besplatne ulaznice preuzimaju se sat vremena prije početka predstave na blagajnama kazlišta gdje se predstave igraju.
Rezervacije nisu moguće.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju