Što god je napravljeno isključivo za djecu mamac je za mame potrošače i ne može proći neprimijećeno, posebno kada je riječ o modnim trendovima. Jedan takav u nepunih je godinu dana zahvatio svijet bogatih i slavnih, a riječ je o narukvicama za vrlo male bebe ukrašenim zvončićima

Kada je riječ o nakitu žene su složne - i najmanji detalj napravljen od plemenitog metala ili pak jeftine kovine u trenu može podići i najjednostavniju kombinaciju.

Narukvica ukrašena zvončićem stavlja se bebi oko gležnja, a kasnije nakon navršene dvije godine može se nositi i oko ruke

>> Bizarna uspomena: Majčino mlijeko u privjesku i sapunu

No nakit nije samo rezerviran za žene već i za njihove male nasljednice. Trend naušnica za bebe ili pak narukvice i ogrlice za krštenje tradicija je koja postoji od pamtivijeka, a svake godine postaje sve bogatiji. Upravo zbog toga najnoviji must have među celebrity mamama nije nikakvo iznenađenje.

>> Čarobno stopalo: Točke koje zaustavljaju bebin plač

Riječ je o graviranoj narukvici ukrašenoj zvončićem koja se stavlja bebi oko gležnja, a kasnije nakon navršene dvije godine može se nositi i oko ruke.

Iako popularne 'nanožnice' nisu nikakva novost popularne glumice i pjevačice jednostavno su poludjele za ovim trendom objašnjavajući kako osim estetske narukvica ima i funkcionalnu stranu jer uz pomoć zvončića mame mogu u svakom trenutku zveckanjem pratiti kretanje bebe po stanu.

Nanožnice ovog tipa koje je popularizirao proizvođač  Saffron Bells napravljene su od srebra inspirirane su Thai tradicijom koja objašnjava kako zvončić oko gležnja novorođenčeta tjera svo zlo od djeteta i čuva ga od zlih duhova. Cijena jedne iznosi oko 800 kuna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju