Više od 20 godina nakon nastupna Doris Dragović na Eurosongu, fanovi ovog natjecanja diljem svijeta mišljenja su da je hrvatska pjevačica trebala odnijeti pobjedu.

Bio je 29. svibnja 1999. godine kada je Doris Dragović na pozornici u Jeruzalemu zapjevala pjesmu Marija Magdalena i osvojila četvrto mjesto.

Osim sjajne izvedbe karizmatične Doris, upamćena je ostala i upečatljiva kreacija u kojoj je zapjevala pjesmu autorskog para Tončija i Vjekoslave Huljić koja se i danas rado sluša.

Pjevačica je nosila bijelu haljinu s prorezima na trbuhu koji su bili nalik onima koje je u filmu "Peti element" na svojoj odjeći imala glavna junakinja Leeloo koju je glumila Milla Jovovich.

Milla Jovovich u filmu Peti element Milla Jovovich u filmu Peti element (Foto: Profimedia)

Na početku nastupa, Doris je preko haljine splitske dizajnerice Najde Bauk imala bijeli plašt kojeg je efektno odbacila na sredini nastupa.

Donji dio duge haljine bio je klasičnog A kroja.

Nina Badrić na Eurosongu 2012. godine Elegantna Nina Badrić: Nije prošla u finale Eurosonga, ali je bila najbolje odjevena

Jednostavna, a efektna bijela haljina nije trebala nikakve posebne dodatke kako bi ostala upamćena kao jedno od najboljih hrvatski izdanja na Eurosongu, a uz nju se savršeno uklopila i pjevačicina raspuštena kovrčava kosa.

Doris Dragović u Jeruzalemu 1999. godine Doris Dragović u Jeruzalemu 1999. godine (Foto: History I/C/Sinisa Hancic)

Prisjećajući se svog karizamtičnog nastupa za InMagazin, Doris je u veljači ove godine rekla kako silno želi da netko od njezinih kolega osjeti taj osjećaj gotovo pobjede ili pobjede.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju