Hrvatski eurovizijski predstavnik, ujedno i najveći favorit ako ćemo suditi prema eurovizijskim kladionicama, Baby Lasagna, nastupio je sedmi u prvoj polufinalnoj večeri i svojom izvedbom oduševio cijelu dvoranu, ali zasigurno i sve gledatelje pred malim ekranima.

Galerija Baby Lasagna u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Baby Lasagna u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Košulja Baby Lasagne inspirirana je istarskim tabletićima - čentrinima +2 Spektakularan nastup Baby Lasagne

U zaraznom ritmu Rim Tim Tagi Dim pjevala je i plesala cijela Malmö Arena, a našem je predstavniku to bio dodatni vjetar u leđa te je pjesmu iznio upravo onako kako treba: energično, samopouzdano i sa stavom prave eurovizijske zvijezde.

U sjajnom kostimu mlade pulske dizajnerice Valentine Pliško, u čijem je osmišljavanju, kako nam je otkrila u intervjuu, i sam sudjelovao, Baby Lasagna je pokazao odličan spoj tradicije i modernog, a posebnu su ulogu imali heklani čipkani tabletići – istarski čentrini, u čijem je stilu izrađena košulja našeg predstavnika.

Spektakularan nastup Baby Lasagne Spektakularan nastup Baby Lasagne (Foto: EBU / Sarah Louise Bennett)

Glavni pravac eurovizijskog kostima bila je kombinacija folklornih elemenata s metalom, a kako bi zemlja, ali i regija iz koje dolazi bile što bolje predstavljene, etno je element još jači nego na Dori.

Tamnocrveni prsluk sa zlatnim i srebrnim motivima cijelom outfitu dodaje malo boje s obzirom na to da su i hlače, inspirirane onima iz narodne nošnje, također bijele.
Rokerski štih svemu su dali čoker, crne čizme i frizura koja je, na radost mnogih, bila divlja i razbarušena.

Košulja Baby Lasagne inspirirana je istarskim tabletićima - čentrinima Košulja Baby Lasagne inspirirana je istarskim tabletićima - čentrinima (Foto: EBU / Alma Bengtsson)

Uz dvoje sjajnih plesača, Luanu Kličić i Sebastijana Žeželića, energičnog bubnjara i dvojicu gitarista te puno dima, vatre i spektakularne pirotehnike, sve je tijekom nastupa u prvoj polufinalnoj večeri zvučalo i izgledalo moćno, uvježbano, a možemo subjektivno dodati – i pobjednički. Naravno, tu su i neizbježne mačke na LED ekranima te šarene boje koje dodatno podižu cijeli nastup.

Spektakularan nastup Baby Lasagne Spektakularan nastup Baby Lasagne (Foto: EBU / Alma Bengtsson)

Baby Lasagna: Heklani hoodie izrađen od tabletića za događanje uoči polufinala Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 8 Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 6 Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 7 +6 Baby Lasagna na tirkiznom tepihu Eurosonga u kreaciji dizajnerice Antonije Bucić - 3

Baby Lasagna: Čoker, kožnati prsluk i zanimljivi rukavi za jedno kompletno modno izdanje Baby Lasagna Baby Lasagna Baby Lasagna u kostimu Valentine Pliško +1 Baby Lasagna u kostimu Valentine Pliško

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju