Ako svaki dan jedete u istoj kantini, pretpostavljamo da vam je već „puna kapa“ konzumacije jela s neinovativnih menua. Kantinu možete zamijeniti laganim i zdravim obrocima koji ne zahtijevaju pripremanje dan prije.

Za one koji nemaju vremena svaku večer prije posla pripremiti sutrašnji obrok, evo nekoliko ideja što pojesti kada ste u gužvi, a pomisao na kantinu vam i nije baš najdraža.

1. Zrnati sir

Dolazi u malom pakiranju, stane u svaku torbu, a 200 grama ukusnog zrnatog sira bit će dovoljno da nabrzinu utažite glad. Lagan je i ukusan obrok, a za svaku pauzu idealan je zrnati sir koji je dostupan u čašici sa žličicom na poklopcu. Novitet na tržištu su i zrnati sir s vlascem ili sušenim rajčicama. Odličan je izbor i za sve one koji paze na prehranu jer sadrži niski udio masnoća.

2. Integralni keksi

Svaki supermarket na policama zdrave hrane ima i integralne kekse. Idealan su brzi zalogaj koji možete pojesti „s nogu“. Ako većinu dana provodite u uredu u kojem ste toliko zatrpani poslom da bi vrijeme stajanja u neinovativnim kantinama značilo koji sat duljeg ostanka na poslu, integralni keksi jednostavno su rješenje. Kod kupnje, pripazite da odabirete one s manje šećera i više vlakana.

3. Voće

Možda neće u potpunosti zamijeniti glavni obrok u danu, ali sigurno će vam olakšati muke prilikom smišljanja ideje što pojesti u žurbi. Jabuka i banana stanu u svaku torbu, a ne bi bilo loše ni kada bi voće svakodnevno ukrašavalo vaš radni stol. Ono svježe je naravno najbolje, ali jabuke, marelice, grožđice ili smokve savršenog su okusa i ako su sušene.

4. Zobene pahuljice

Kutiju zobenih pahuljica možete držati i u ormariću na poslu, a ako u uredu imate aparat s toplom vodom i priprema će biti više nego jednostavna. I izbor dodataka je naravno na vama – dodajte komadiće banane, malina, jagode, med, bademe...

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju