Niti jedan adventski vjenčić koji izradi Dunja Koruga iz Kutine nije isti. Osim ručno rađenih dekoracija, na Dunjinim vjenčićima nalaze se i božićne kuglice, svijeće te razne dekoracije koje pronalazi u prirodi, što vjenčiće čini jedinstvenima i još ljupkijima.

S obzirom na to da je sredina u kojoj živim mala, najveći kompliment mi je taj što imam kupce iz većih gradova koji redovito dolaze po moje proizvode, poklanjaju ih svojim prijateljima te se krug mojih mušterija širi. Osim toga, mladi koji odlaze iz Kutine u inozemstvo i dalje preko rodbine i prijatelja naručuju moje proizvode i uživaju u njima.

Osim ručno rađenih dekoracija, na Dunjinim adventskim vjenčićima nalaze se i božićne kuglice te razne dekoracije koje pronalazi u prirodi

Najveći kompliment mi je kada ljudi dođu i kažu da im je boravak u mom dućanu odmor za dušu, govori Dunja Koruga, vlasnica dućana Čarolija doma Dunja, u kojem prodaje svoje rukotvorine. Ova Kutičanka završila je primijenjenu umjetnost i dugi niz godina radila je kao učiteljica likovne kulture. Nakon nekog vremena otvorila je svoj dućan, koji vodi već 12 godina.

Nakon što sam ostala bez posla, željela sam raditi nešto što bi me ispunjavalo, a poslovi koji su mi se nudili to nisu bili te sam se upustila u avanturu života, prisjeća se Dunja. U njezinu malom dućanu u Kutini mogu se pronaći razne prigodne dekoracije za dom tijekom cijele godine, ima i široki dječji program, umjetničke slike i suvenire s motivima grada Kutine, a inspiraciju za rad pronalazi u svojem gradu, prirodi i ljudima koji je okružuju. U ovo predblagdansko vrijeme Dunja izrađuje i vjenčiće za vrata te adventske vjenčiće koji na prvi pogled osvajaju razigranim izgledom i mnoštvom ljupkih detalja, a baš svaki detalj privlači pažnju i čini njezine vjenčiće unikatnima.

Bazu za vjenčiće radi od sijena, a na nju se dodaju različite dekoracije. Veći dio dekoracija izrađuje sama, šiva ih i puni vatom, a zatim lijepi na vjenčić. Materijale za šivanje kupuje kod domaćih proizvođača. Cijene adventskih vjenčića kreću se od 160 do 220 kuna, dok je cijena vjenčića za vrata 160 kuna.

Slika nije dostupna Čas posla: Sami izradite adventski vijenac koji će uljepšati svaki stol

Za izradu svakog vjenčića treba dosta truda i vremena, ali meni to nije teško jer uživam u svom poslu. Izrađujem vjenčiće i po narudžbi, no svakom kažem da mogu napraviti sličan, ali ne i isti vjenčić, otkriva vlasnica trgovine Čarolija doma Dunja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju