Sezona krizmi, krštenja i pričesti u punom je jeku. Mnoge dame ovih dana razmišljaju o tome što će odjenuti za te prigode. Kakvu kombinaciju osmisliti, a pritom izgledati lijepo i primjereno?

Galerija Kombinacija za crkvene ceremonije Kombinacija za crkvene ceremonije Kombinacija za crkvene ceremonije +5 Kombinacija za crkvene ceremonije

Upravo je to tema novog nastavka našeg videoserijala Dreskod, nastalog u suradnji s Markom Grubnićem.

S obzirom na to da ovo nisu prigode u kojima je moda u fokusu, jako je važno voditi računa o decentnosti modne kombinacije. Ako ste gošća na krštenjima, pričestima i krizmama, ključna riječ za odijevanje je decentno, kaže naš poznati stilist i modni stručnjak.

Na takvom tipu događanja nećete se pojaviti u glamuroznom izdanju, odjevnim komadima jarkih boja u koje će biti upereni svi pogledi, kombinacijama sa šljokicama prikladnijim za lude zabave. Odabrat ćete sofisticiraniju odjeću i obuću te dodatke koji ne privlače previše pažnje jer fokus nije na tome tko će se kako odjenuti.

Ovi posebni događaji u životu zahtijevaju od modnih kombinacija da budu prilagođene crkvenim ceremonijama, napominje Marko.

Priroda crkvenih ceremonija u startu nalaže uvažavanje kodeksa odijevanja, prema kojem ćemo posegnuti za jednostavnijim i neupadljivim komadima. Jednostavni i klasični krojevi, neutralna paleta boja i elegancija pun su pogodak s kojim sigurno nećete pogriješiti, savjetuje Marko.

 

Primjerice, za razliku od vjenčanja, bijela boja savršena je za navedene prigode. Bijela odijela, košulje, hlače, suknje, vestice, blejzeri - sve su to komadi koje možete uklopiti u stajling. Umjesto jarkih nijansi birajte pastelne, umjesto grandiozne statement ogrlice tanki lančić, umjesto vrtoglavih štikli umjerenu potpeticu jer za te prigode definitivno vrijedi pravilo da je manje - više.

Moj najvažniji savjet svima vama je da zaista uživate u posebnim trenucima i da zablistate svojim stilom. Važno je osjećati se ugodno u odabranim kombinacijama i ono što je još važnije - poštovati ozbiljnost i duhovnost tih posebnih ceremonija, zaključuje Marko.

U galeriji razgledajte kombinacije koje vam mogu poslužiti kao inspiracija prilikom osmišljavanja kombinacije u kojoj ćete izgledati primjereno, besprijekorno i stilski osviješteno.

Kombinacija za crkvene ceremonije Kombinacija za crkvene ceremonije (Foto: Profimedia)

Pročitajte i ostale savjete iz rubrike Dreskod x Marko:

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju