Uloga vjenčane kune stvarno je posebna jer nadilazi sam dan vjenčanja. Kuma je mladenkina desna ruka kroz život, a ne samo tijekom obreda i svadbenog slavlja. Međutim, samo vjenčanje je velik trenutak koji objema zauvijek ostaje u sjećanju i zato mu s pravom pridajemo važnost.

Galerija Kombinacije za vjenčane kume - 1 Kombinacije za vjenčane kume - 2 Kombinacije za vjenčane kume - 3 +12 Kombinacije za vjenčane kume - 4

Vodimo računa o svakom detalju, pogotovo o odjeći koju nosimo. Kaže se da je kumina kombinacija druga najvažnija kombinacija na vjenčanju, a kakvo izdanje odabrati reći će vam stilist Marko Grubnić u novoj epizodi videoserijala Dreskod.

Pravilo broj jedan koje bih ja naveo je da ne oblačite bijelo, osim ako to mladenka ili dreskod ne zahtijeva od vas. Dakle, izbjegavamo bijele kombinacije, bijele haljine. Međutim, vrlo su poželjne one cvjetnih uzoraka, vedrih boja, savjetuje Marko.

Bijela boja odavno se smatra zabranjenom kada su u pitanju kombinacije uzvanika na vjenčanju, pogotovo ako mladenka ima bijelu vjenčanicu. Bijele bluze mogu se kombinirati uz druge boje, komade poput sakoa i blejzera te nakita koji će dodatno pripitomiti bjelinu.

Samostalni potpuno bijeli komadi i generalno sva bijela odjeća koja vizualno odvlači pažnju s mladenke nije prihvatljiva. To nas dovodi do još jednog važnog pravila svadbene mode koje vrijedi i za goste i za kume.

Svakako možete njegovati svoj stil, biti posebni, autentični, ali nikako, baš nikako ne smijete zasjeniti mladenku. Važno je također svoju modnu kombinaciju uskladiti sa željama mladenaca, dreskodom, temom vjenčanja, a da pritom ne ugrožavamo svoj osobni stil i svoju preferenciju, smatra Marko.

Kombinacije za vjenčane kume - 6 Kombinacija za vjenčanu kumu (Foto: Guliver Images/Profimedia/AFP)

Dodaje kako si kuma može dozvoliti da bude glamuroznija od ostalih uzvanika. Haljina je tradicionalan odabir za kume, ali ne i jedini: Moćno odijelo u nekoj dobroj upečatljivoj boji je itekako dobrodošlo. Šljokice u kombinaciji s ružičastom bojom su pun pogodak. Suprotnost tome, jedna decentna varijanta, 'classy' varijanta tamnoplave ili kraljevsko plave haljine je brutalna kombinacija koja će svim gostima oduzeti dah.

 

Mala crna haljina sa zanimljivim i upečatljivim nakitom ostavlja dovoljno prostora za raskošnu frizuru koja će upotpuniti ovaj look. Crvena boja je uvijek poželjna u svečanim prigodama. Na kraju krajeva, ona je boja ljubavi. U kombinaciji s crvenim ružem savršeno stoji plavušama. Zelena boja u kombinaciji s dominantnim biserima idealna je za brinete i crnke.

Kombinacije za vjenčane kume - 14 Kombinacija za vjenčanu kumu (Foto: Guliver Images/Profimedia/AFP)

Što god naposljetku odabrali, pobrinite se da to budu odjevni komadi koji odgovaraju i vašem osobnom stilu.

Ono što je jako važno, ja bih se usudio reći možda i najvažnije, jest da se vi dobro osjećate u onom što nosite i da vas vaša modna kombinacija nikako ne sprječava u ludoj zabavi, zaključuje stilist.

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne"

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju