Na prvi dan proljeća na jednom od naljepših zagrebačkih trgova otvara se jedan od najljepših dućana poznatog hrvatskog modnog dizajnera - to je bila početna ideja.

  Galerija Prvi pogled u novootvoreni Alduk dućan - 3 Prvi pogled u novootvoreni Alduk dućan - 1 Prvi pogled u novootvoreni Alduk dućan - 2 +6 Prvi pogled u novootvoreni Alduk dućan - 4

Onda se dogodio zaplet globalnih razmjera, stopirao život, navukao teške misli i modu, i hrvatsku i svjetsku, stavio na čekanje. Do daljnjega, ili u ovome slučaju do najiščekivanije faze - "popuštanje mjera".

Jedan od najljepših zagrebačkih trgova jest onaj kralja Tomislava, a poznati hrvatski dizajner Ivan Alduk, koji već više od 10 godina neumorno stvara posebne, prepoznatljive projekte, ima vjerne ambasadorice i još vjernije klijentice.

Godinu je započeo izuzetnom haljinom na "Zlatnim globusima", a sada nam je pokazao kako izgleda njegov novi dućan putem vizualizacija.

Slika nije dostupna Svaka čast! Prekrasna haljina Ivana Alduka na 77. dodjeli Zlatnih globusa

Zaboravit ću tri mjeseca radova i uređenja, a zatim zatvaranje svega i onda razorni potres.

Zaboravit ću i još jednu turu radova i majstora, te ponosno reći da se otvorenje dogodilo očito onda kada je trebalo biti, bez obzira na ranije planove.

Naš novi prostor na adresi Trg kralja Tomislava 19 je otvoren, radit će svaki radni dan od 12h do 20h, a subotom od 9 do 15h. Vjerujem da smo gradu Zagrebu i hrvatskoj modnoj sceni, našim suradnicima i klijentima podarili jedan vizualno upečatljiv prostor koji izvrsno prati estetiku brenda, izjavio je Ivan.

Slika nije dostupna Ivan Alduk: Kolekcija vjenčanica u koje se mladenke zaljube na prvi pogled

Poznato je da Alduk svoje projekte radi izuzetno promišljeno i s pravim timom, stoga nas ne treba ni čuditi novi dućan koji odiše originalnošću.

Bjeloruski arhitekt Alexandr Aranovich, s kojim je dizajner već surađivao, zaslužan je za impresivno dizajnersko rješenje 140 m² velikog prostora. Tonovi svjetlosive i tamnosive suprotstavljeni su intezivnoj zlatnožutoj nijansi, a naglasak je stavljen na bogato teksturirane zidove od dekora te pomalo neobične, posebno dizajnirane štendere.

Cijeli je prostor omekšan zelenilom biljki kao izvrsnom sponom između modernog interijera i Trga kralja Tomislava.

Nalazimo se na predivnom Tomislavcu, tik uz Umjetnički paviljon, a interijer novog dućana upravo je preslika onoga što vidimo kroz naše izloge - sivi beton i šljunak koji okružuju u žuto nijansiran Umjetnički paviljon s pregršt zelenila.

Moderna reniterpretacija svega ovog što nas okružuje kako bismo arhitektonsko rješenje uklopili u taj dio Zagreba i na jedan način odali mu počast, nadodao je Ivan nit vodilju pri osmišljavanju interijera.

IMPRESIVNE BROJKE I DETALJI

Brojke i detalji o novom Alduk dućanu doista su zanimljivi i impresivni.

Iskorištena su 132 metra željeznih cijevi za izradu posebno dizajniranih štendera u tri boje - žutoj, sivoj i crnoj.

Dizajner je upotrijebio čak 360 m² bogatog dekora iz Grčke i Slovenije kako bi njime prekrio 54 m zida. Prostor obasjava 78 rasvjetnih tijela, a dizajner je čak sam dizajnirao klupu u crnom tonu koja je izrađena u Hrvatskoj.

Sav je sjedeći namještaj u crnom tonu, a proizveden je u Hrvatskoj i Italiji. Cijeli jedan zid je prekriven u zrcalo, a teži čak 120 kg.

Veselimo se novoj etapi poslovanja, pogotovo nakon svega što smo prošli prethodnih mjeseci. Vjerujem i da će normalizacija života ići svojim tokom te da je pred nama puno dobrih kolekcija koje se mogu pogledati, isprobati, kupiti ili naručiti u radno vrijeme dućana, dok će za isprobavanje i naručivanje vjenčanica i dalje biti potreban dogovor termina kako bismo se mladenkama u potpunosti mogli posvetiti, rekao je Ivan.

Prvi pogled u novootvoreni Alduk dućan - 7 Brojke i detalji oko novog Alduk dućana su doista zanimljiv (Foto: Ivan Alduk)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju