"Ne mogu sada, boli me glava" – jedna je od najčešćih izlika kad nismo raspoloženi za romantične aktivnosti pod plahtama.

Iako bi otvoreno i izravno ne trebalo biti sasvim dovoljno, mnoge žene su pažljive kako ne bi povrijedile partnere, pa pokušavaju pronaći taktične isprike poput one da ih boli glava.

Istraživanja su pokazala da odbijanje seksa s partnerom može negativno utjecati na cjelokupni romantični odnos, posebno na muško samopouzdanje, te da može izazvati tugu i tjeskobu, koja u nekim slučajevima može rezultirati i raspadom braka.

Žene su toga svjesne, pa su tijekom povijesti razvile kreativne isprike koje koriste kako bi balansirale između svojih i njegovih osjećaja. Iako postoji zdravstveno stanje koje doista povezuje migrene i seks, u većini slučajeva upravo nam seks može pomoći da se oslobodimo glavobolje.

Kako seks pomaže kod glavobolje? 

Partnerski ili solo seks mogli bi biti najbolji i najprirodniji način kako vrlo brzo i efikasno riješiti problem dosadne glavobolje i dan nastaviti opušteni i puni elana, potvrdio je Association of Migrene Disorders te dodao da kod nekih pojedinaca seks djeluje bolje i od morfija.

Iako bi otvoreno i izravno "ne" trebalo biti sasvim dovoljno, mnoge žene su pažljive kako ne bi povrijedile partnere.

Navala endorfina do koje dolazi tijekom uzbuđenja igra glavnu ulogu kod ublažavanja fizičke boli, a može pomoći i kod menstrualnih bolova te bolova u leđima. Isto je istraživanje pokazalo da je više od 60 posto ispitanika koji boluju od migrene priznalo da im orgazam uvelike pomaže kod ublažavanja bolova.

Iako svaki oblik seksa može biti od pomoći, neke poze stručnjaci ipak ističu kao najefikasnije, a u nastavku možete provjeriti o kojim se pozama radi.

1. Poza žlice

Poza u kojoj žena leži na boku, a muškarac je obgrli cijelim svojim tijelom s leđa jedna je od najboljih poza za vođenje ljubavi. Seksualni terapeuti ističu kako se radi o pozi koja u prvi plan stavlja baš žensko zadovoljstvo. 

Seks Pet Hrvatica o najboljem seksu s ljetovanja: "Nismo ni čekali da se skinemo do kraja"

Osim što pojačava emocionalnu intimnost, ova je poza poput prirodnog lijeka za glavobolju. Prilikom vođenja ljubavi na ovaj se način otpuštaju velike količine oksitocina, dopamina i serotonina jer se kod poze žlice spajaju ljubav i seks, zagrljaj, povjerenje, toplina, podrška i seksualno zadovoljstvo.

2. Žeđ

Ova je poza zagrljaj sam po sebi. Jedna je od poza u Kama sutri i seksualni terapeuti ističu je kao klasičan primjer vođenja ljubavi, a vrlo je slična pozi žlice – samo što su partneri licem okrenuti jedno prema drugome.

Seks Pet Hrvatica o najboljem seksu s ljetovanja: "Nismo ni čekali da se skinemo do kraja"

Za realizaciju ove poze isprepletite noge i zagrlite se. Partnerica treba podići nogu i staviti je preko partnerova boka kako bi mu omogućila penetraciju. Ova poza je odlična jer imate slobodne ruke za maženje, zagrljaje i dodire dok zajedno svoju intimnost podižete na višu razinu, a također je jedna od najboljih za borbu protiv glavobolje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju