Ekstenzije su umeci za kosu koji se lijepe za prirodne vlasi te mogu trajati od 6 tjedana do čak 5 mjeseci. Iako je efekt koji pružaju vrlo moćan te u trenu mogu kosi dati duljinu, volumen i svježinu, planirate li ugraditi ekstenzije morate biti svjesni kakve posljedice sa sobom donosi ovaj trend

1. EKSTENZIJE NISU ZA SVAKOG
Baš kao i kod vježbanja ili dijete, želite li dobre rezultate, morate biti dosljedni te djelomično promijeniti način života i prilagoditi ga ovom beauty pomagalu.

Naime, kako bi ostale lijepe te kako ne bi značajno oštetile vašu prirodnu kosu, ekstenzije je potrebno svakodnevno održavati.

To uključuje posebno pranje, sušenje i četkanje kose te svakodnevnu pripremu za spavanje. Ako niste tip osobe koja će na svoju kosu svakodnevno trošiti dio vremena, radije ih nemojte niti stavljati jer u protivnome ćete vrlo brzo zažaliti.

Kako bi ostale lijepe te kako ne bi značajno oštetile vašu prirodnu kosu, ekstenzije je potrebno svakodnevno održavati i na njih potrošiti vremena

2. EKSTENZIJE ĆE UNIŠTITI PRIRODNU KOSU
Planirate li ugraditi dugotrajne ekstenzije, vrlo je važno da to učinite kod iskusnog frizera, jer u protivnome pogrešno stavljanje i/ili skidanje istih može značajno oštetiti vašu prirodnu kosu.

Primjerice, stavi li vam frizer preveliki broj pramenova ili ako umjetnu kosu ne održavate na propisan način, ekstenzije mogu uzrokovati ispadanje kose ili pak pucanje zdravih vlasi.

Ova pojava vrlo je česta što nam je potvrdila i frizerka Nikolina Perković iz frizerskog studija 'Nikas'.

'Mjesto na kojem je ekstenzija zalijepljena za prirodni pramen kose ostati će oštećen, a vlasi kose na tom mjesto često popucaju. Svi koji se odluče staviti trajne ekstenzije moraju biti svjesni kako je oporavak kose nakon skidanja ekstenzija vrlo dug i spor', objašnjava Nikolina te dodaje kako je kosu nakon skidanja ekstenzija potrebno dobro nahraniti maskom za kosu i drugim preparatima za njegu kose.

3. EKSTENZIJE MOGU BITI NEKVALITETNE
U posljednjih desetak godina ekstenzije su postale planetarno popularne, a tržište je postalo preplavljeno pramenovima od umjetne i prave kose koji dolaze iz cijelog svijeta.

S obzirom na to kako ćete ekstenzije nositi poprilično dugo na svojoj glavi, vrlo je važno da proizvod koji stavljate na prirodnu kosu bude kvalitetan.

Nekvalitetne (jeftine) ekstenzije mogu pucati i promijeniti strukturu već nakon nekoliko pranja kose te će vrlo brzo izgledati neprivlačno i postati primjetne. Cijena ugradnje ekstenzija može biti poprilično visoka, pa prije nego se odlučite na jeftiniju varijantu, provjerite otkuda dolaze vaše ekstenzije i tko će vam ih staviti.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju