Kuhinja možda nije prostorija u koju se obično stavlja tepih, ali Sofija Knez iz Sesveta pronašla je baš savršeni tepih za svoju elegantnu bijelu kuhinju. Slične tepihe na pruge raznih boja i uzoraka stavila je i u dnevni boravak i blagovaonicu, a nama je priznala da potraga za baš onim pravim tepisima kakve je zamislila nije bila jednostavna.

Galerija Stan Sofije Knez iz Sesveta uređen je s puno duše i osobnog stila - 8 Stan Sofije Knez iz Sesveta uređen je s puno duše i osobnog stila - 7 Stan Sofije Knez iz Sesveta uređen je s puno duše i osobnog stila - 15 +12 Poseban šarm Sofijinu stanu daju prekrasni, šareni tepisi

Kada su počeli renovirati svoj stan prije godine, Sofija Knez i njen suprug Niko imali su okvir kako bi željeli da stan izgleda, ali tek su sada dovršili sve zamišljeno jer, kako ističe Sofija, uvijek je nešto bilo nedovoljno dobro. Svoj lijepi, pomalo otkačeni stan uredili su u kombinaciji boho i gipsy s dodatkom modernog stila uz koketiranje s industrijskim detaljima, poput malih stropnih metalnih lampi iznad kuhinjskog šanka.

Stan Sofije Knez iz Sesveta uređen je s puno duše i osobnog stila - 5 Kuhinja je za razliku od ostatka stana, jedna 'elegantna dama' vintage stila (Foto: Privatne fotografije)

Centralni dio stana jest prostrani open space sa spojenim dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovaonicom. Odmah smo primijetili vrlo zanimljivi drveni zid u boravku ispred kojeg je stavljen šarmantni i jako slatki patchwork ormarić.

Stan Sofije Knez iz Sesveta uređen je s puno duše i osobnog stila - 12 Patchwork ormarić 'razbio' je monotoniju te dnevnom boravku dao retro štih (Foto: Privatne fotografije)

U tom open spaceu uglavnom provodimo najveći dio godine, izuzevši proljeće i ljeto kad bježimo u vrt. Zid u dnevnom boravku, koji je pomalo drukčiji od uobičajenog, napravljen je od 3D pločica drveta oraha te prostoru daje toplinu. Patchwork ormarić izabrala sam kao neobičan komad namještaja u jednoj trgovini namještajem, on je 'razbio' monotoniju te sobi dao jedan retro štih, opisuje Sofija Knez, make-up artistica iz Sesveta. Ona i njezin suprug Niko imaju i tri psa, engleske koker španijele Lady i Freddija te zlatnog retrivera Tylera, umirovljenog šampiona.

Idila u Koprivnici: Danijelino dvorište s kamenjarom očarat će vas gdje god da pogledate Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 15 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 13 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 17 +14 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 11

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

Zidove svoga doma ukrasili su slikama koje su dio njih i njihovog ukusa, kako u filmovima, tako i u glazbi – tu su Freddie Mercury, Stuntman Mike i Uma Thurman iz Tarantinovih filmova. Poseban šarm Sofijinu stanu daju prekrasni, šareni tepisi koje je stavila i u dnevni boravak, i blagovaonicu, i kuhinju.

Stan Sofije Knez iz Sesveta uređen je s puno duše i osobnog stila - 6 Zidove Sofijina stana krasi i slika Freddija Mercuryja (Foto: Privatne fotografije)

Traženje savršenih tepiha bio je najveći izazov. I moram priznati, nekoliko puta smo pogriješili, dok nismo pogodili. Šareni tepisi su bili cilj, ali tek smo preko jedne online trgovine pronašli onakve kakve smo željeli, otkriva. Svom životnom prostoru dodala je i svoju najdražu boju te ga je ukrasila žutim detaljima, poput jastučića i taburea.

Kuhinja je za razliku od ostatka stana, jedna 'elegantna dama' vintage stila, ali i nju sam ukrasila šarenim tepihom da ne odudara previše od veselih tonova ostatka interijera, dodaje Sofija Knez iz Sesveta.

Stan Sofije Knez iz Sesveta uređen je s puno duše i osobnog stila - 14 Sofijini ljubimci, Lady, Freddie i Tyler (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju