Danijela Novak i njezin suprug Martin u Koprivnici su uredili svoj dom iz snova. U ovo proljetno vrijeme najponosniji su na svoju okućnicu koja vrvi zelenilom i biljkama, a svaki kutak uređen je baš kako su željeli. Imaju i kamenjar, a kada se žele odmoriti od radova u dvorištu, sjednu na svoju elegantnu natkrivenu terasu.

Galerija Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 15 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 13 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 17 +14 Prekrasna okućnica s kamenjarom Danijele Novak iz Koprivnice

Okućnica Danijele Novak iz Koprivnice zaista je raj za oči i odmor za dušu. U tom obilju zelenila i biljaka posebno se ističu saliks vrba koju je Danijelin suprug Martin oblikovao tijekom njezina rasta, ukrasna mini breza, biljka juka, ružmarin, egzotični četkovac – pravi mali zeleni raj! Imaju i slatku vrtnu kućicu rađenu po mjeri.

Biljke biramo usput kada smo u vrtnom centru i uklopimo ih u našu okućnicu. Kako biljke i cvijeće, tako i teglice u kojima je određena biljka, kaže Danijela.

Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 14 Veća terasa uređena je s elegantnom sivom garniturom za sjedenje (Foto: Privatne fotografije)

Impresionirala nas je i betonska ograda rađena po mjeri s pranim kamenom, kao i kamenjar napravljen na podlozi od geotekstila. Svo to kamenje nabavili su u jednoj šodrani, oko toga se najviše angažirao Danijelin suprug, koji radi kao menadžer za jednu američku tvrtku, a uz to imaju i svoju firmu u kojoj supružnici rade zajedno.

Uz sav taj posao, volimo biljke, cvijeće i obožavamo uređivati svoju okućnicu, to nas opušta i to radimo čisto za svoj gušt. Volimo da nam sve bude uredno, čisto i uređeno kako treba. Kako vanjski dio, tako i unutarnji dio naše kuće. Nemamo neki određeni stil uređenja koji preferiramo, volimo ono što nam je na oko lijepo i da u tome uživamo, govori mama 24-godišnje Lorene i 17-godišnjeg Antonija.

Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 17 Prekrasna okućnica s kamenjarom Danijele Novak iz Koprivnice (Foto: Privatne fotografije)

Svako proljeće Danijela i njezin suprug Martin imaju nove ideje za uređenje kamenjara, terase i ostalog dijela dvorišta. Uređenje za ovu sezonu još nije dovršeno, još su neke sitnice u planu, a do ljeta će sve biti onako kako su isplanirali. No njihovo dvorište već je i sada savršeno, i bez tih završnih detalja.

Moj suprug i ja to sve zajedno radimo i nadopunjujemo se idejama. Jednostavno uživamo i opuštamo se na taj način. Održavanje dvorišta nije nam problem jer to volimo, samo treba naći vremena zbog posla, ali nađemo ga i držimo sve uredno i kako treba, otkrila nam je Danijela.

Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 7 Imaju i slatku vrtnu kućicu rađenu po mjeri (Foto: Privatne fotografije)

Ukrasno drveće, čempresi, katalpe, javori i još mnogo toga krasi njihovu bajnu okućnicu. Ali najljepši "ukras" dvorišta je njihov najbolji prijatelj, pas Max, pasmine sibirski samojed.

Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 8 'Maxu je na raspolaganju cijelo dvorište, na kojem također uživa zajedno s nama' (Foto: Privatne fotografije)

Obožavamo ga i na raspolaganju mu je cijelo dvorište, na kojem također uživa zajedno s nama, dodaje. Uz veću terasu uređenu s elegantnom sivom garniturom za sjedenje i zgodnim detaljima poput solarne lampe na stolu, imaju i manju terasu s okruglim metalnim stolićem i dva metalna stolca s lijepim uzorkom mozaika.

Elegantna terasa medicinske sestre iz okolice Ludbrega na kojoj se uživa i kad pada kiša Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 7 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 2 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 3 +6 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 4

Zakoračite na Natašinu terasu kao iz mašte koja očarava divnim detaljima i ugođajem Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 10 Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 14 Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 13 +13 Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 8

Na terasama volimo popiti jutarnju kavicu, ponekad kada to dopušta posao i preko tjedna, ali vikendi su naši na terasama. To je jednostavno naša oaza mira. Tu punimo svoje baterije.

Rodbina i prijatelji koji dođu k nama dive se našoj okućnici, a ima i onih koji su ljubomorni jer im to vidiš po izrazu lica. Ali nama su nebitni drugi, nama je bitno samo da mi u tome uživamo, opuštamo se zajedno sa svojom djecom i sa svojim prijateljem Maxom, ističe Danijela Novak iz Koprivnice.

Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 6 Prekrasna okućnica s kamenjarom Danijele Novak iz Koprivnice (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju