Iščekivana s velikim zanimanjem, serija "Emily u Parizu" napokon je doživjela svoju premijeru. Možda i najveće oduševljenje izazvala je odjeća koju nosi glavna junakinja Emily Cooper (Lily Collins), a za koju je zaslužna kostimografkinja Patricia Field.

Galerija

"Seks i grad" je, očekivano, bio najveća inspiracija. Emily u seriji nosi nekoliko kombinacija nadahnutih stilom Carrie Bradshaw, a i sama Lily Collins kazala je da je Emily odrastajući vjerojatno iznova i iznova gledala Seks i grad doživljavajući njujoršku kolumnisticu i spisateljicu svojom heroinom.

Crna suknja od tila koju Emily nosi u epizodi "Masculin, Féminin" uz top francuskog dizajnera Alexandrea Vauthiera i sandale Christiana Louboutina, posveta je mint zelenoj suknji od tila koju je Carrie nosila u epizodi "An American Girl in Paris".

Moda u seriji Emily u Parizu - 4
Crna suknja od tila posveta je mint zelenoj suknji od tila koju je nosila Carrie Bradshaw (Foto: Profimedia)

Još jedna modna ikona nadahnula je Patriciju Field u osmišljavanju kostima za "Emily u Parizu" - Audrey Hepburn. Mnogi su primijetili i fizičku sličnost između Audrey i Lily pa ne čudi da je Field upravo legendarnu glumicu izabrala za nadahnuće.

Za Emilyn odlazak u operu u epizodi "Ringarde", Field je Collins odjenula u balsku haljinu američkog dizajnera Christiana Sirianoa, rukavice brenda Agnelle, vintage torbicu s vještačkim dijamantima, štikle brenda Cosmoparis te je dodala ukras za glavu La Compagnie du Costume. Tako je stvorila verziju za 21. stoljeće slavnog outfita Audrey Hepburn u maloj crnoj haljini u filmu "Smiješno lice".

Moda u seriji Emily u Parizu - 3
Modno izdanje junakinje serije 'Emily u Parizu' inspirirano Audrey Hepburn (Foto: Profimedia)

Horoskop i "Seks i grad": Koji je outfit Carrie Bradshaw kao stvoren za vaš znak?

Mjuzikl "Amerikanac u Parizu" iz 1951. godine bio je velika inspiracija za seriju općenito, pa tako i za modu kada je riječ o osjećaju sreće, optimizma i zaigranosti u odjevnim izborima. Referenca na mjuzikl vidljiva je u košulji s printom slike Pariza brenda Alice and Olivia koju Emily nosi prvog radnog dana na novom poslu u tvrtki Savoir te u kockastom odijelu s potpisom Veronice Beard u kojem se pojavljuje na snimanju uz rijeku Seine (noseći ga uz crvenu beretku).

Moda u seriji Emily u Parizu
Košulja s printom slike Pariza za prvi radni dan na novom poslu u tvrtki Savoir (Foto: Profimedia)

A kakva bi to bila Amerikanka u Parizu da ne nosi Chanel? Mnoge modne kombinacije Emily Cooper sadrže upravo komade najpoznatije francuske, pa i svjetske modne kuće, po čemu se može zaključiti da je junakinji serije "Emily u Parizu" Chanel najdraži brend.