Odnos između teta i nećakinja je poseban. Mama je mama, a teta je teta, ona kul osoba koja svojim nećakinjama prepričava neugodnjake njihovih roditelja, kupuje im sladoled iza maminih leđa, poklanja najbolje poklone, lakira im nokte, vodi ih na najbolje izlete...

Teta je i vrijedna životna učiteljica od koje svaka nećakinja puno toga uči, a mi smo u nastavku izdvojili pet životnih lekcija koje tete prenose na svoje miljenice.

1. Ne shvaćaj sve stvari preozbiljno

Život pred nas svakodnevno postavlja razne izazove, a teta je ta koja svoje nećakinje uči da ne moraju sve shvaćati preozbiljno, da imaju na umu širu sliku onoga što je doista najvažnije i da usmjere svoju energiju prema svemu onom pozitivnom što ih okružuje.

Slika nije dostupna Posebna životna uloga: 10 znakova da ste teta koju nećaci obožavaju

2. Cijeni male stvari

Ponekad se toliko fokusiramo na neke stvari, da nam promiču divne sitnice koje se svaki dan događaju oko nas. Tete su te koje najbolje znaju pokazati kako uživati u svakoj sreći, pa i onoj najmanjoj. One nas uče da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo i da budemo zahvalne za baš sve dobro u našem životu.

3. Zabavljaj se kad god možeš

Život je stresan, a ponekad može biti posebno naporan. Tete su te koje i u one najnapornije i najstresnije dane znaju unijeti zabavu i smijeh i podsjetiti nas na to koliko je važno ne zaboraviti zabavljati se.

Slika nije dostupna Pitanje koje muči mnoge roditelje: Treba li biti prijatelj svome djetetu?

4. Budi skromna

Tete su tu i kada nas treba podsjetiti koliko je važno s obje noge stajati čvrsto na zemlji, ali i imati otvoreno srce i um u svakom trenutku.

5. Svaki je dan bitan

Teta je ta koja nas uči da je svaki dan bitan i da svaki dan treba cijeniti i iskoristiti jer nikad ne znamo što život nosi već sutra. Život je krhka stvar - to je nešto što će vam reći i vaša teta koja će vas naučiti da uživate u svakom trenutku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju