Za lijepo i oblikovano tijelo važni su mišići cijelog tijela. Vježba poput bočnog planka omogućit će zatezanje trbušnih mišića, ali i cijelog corea, što će otkloniti bolove u donjem dijelu leđa, a cijelom tijelu omogućiti uspravnije i pravilnije držanje.

Galerija Fit izazov: Bočni plank Fit izazov: Bočni plank Fit izazov: Bočni plank +5 Fit izazov: Bočni plank Bočni plank jedna je od temeljnih vježbi koje trebate primjenjivati u svom rasporedu treninga. U 21-dnevnom Fit izazovu savladavanjem te vježbe korak ste bliže postizanju svojeg cilja.

Kako bi Fit izazov bio što jednostavniji za sve vas koji ste mu se priključili, ovo je mjesto na kojem možete saznati koje vas sve vježbe očekuju, kako se tijekom perioda intenzivnijeg vježbanja hraniti, koje namirnice birati i kakve obroke pripremati za fit izgled.

Kroz sve vježbe, ali i savjete za prehranu vodi vas fitness-trenerica Nina, koju, osim kroz sadržaje Fit izazova možete pratiti i na njezinu Instagramu.

Fit izazov: Bočni plank Fit izazov: Bočni plank Foto: Nova Studio

VJEŽBA - BOČNI PLANK

Vježbu izvodite 30 sekundi u desnu stranu pa 30 sekundi u lijevu stanu. Pritom morate paziti da je rame što više odaljeno od uha, da je većina težine tijela na ruci, a mišići noge koju povlačite prema sebi potpuno utegnuti i čvrsti. Kako točno treba izgledati izvođenje vježbe, pogledajte u videu s trenericom Ninom.

Bočni plank vježba je zbog koje će vaš core biti zahvalan. Utegnut će trbušne mišiće, ali i leđa, prsne mišiće, ramena i vrat. Ta grupa mišića smanjit će pritisak na donji dio kralježnice i bolovi u donjem dijelu leđa bit će otklonjeni. Budući da tom vježbom zatežete velike grupe mišića, rezultat će biti uspravnije i ljepše držanje.

Svaki trening od kojeg očekujemo vidljive rezultate zahtijeva i malo brige o prehrani. To nikako ne znači da morate propuštati hranu koju volite, ali potrebno je konzumirati ukusne, hranjive i nemasne namirnice koje će cijelom organizmu dati dodatnu potporu u oblikovanju svih mišića.

Za izgradnju mišića važni su proteini i prema tome treba prilagoditi prehranu. Iako mnogi ljudi vježbaju u popodnevnim ili večernjim satima, to ne znači da treba preskočiti večeru.

Proteinski sendvič - 1 Proteinski sendvič - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Lagani obrok s manjim udjelom ugljikohidrata, a većim udjelom proteina idealan je izbor za večernji obrok nakon treninga. Pripremite li si jednostavni obrok poput proteinskog sendviča ili sir i vrhnje s 85 -100 grama PIK Šunki koje zadovoljavaju 30 do 50 % dnevnih potreba za proteinima, bit će te i sit i fit. Proteini će pomoći u izgradnji mišića i povećanju mišićne mase, a zbog niskog postotka masnoće od samo 2% možete uživati u obroku bez grižnje savjesti.

PIK Šunka u ovitku ili PIK Kuhana šunka odličan su izbor za sportaše i rekreativce PIK Šunka u ovitku ili PIK Kuhana šunka odličan su izbor za sportaše i rekreativce (Foto: PIK)


Sve vježbe, savjete za prehranu, ali i prijedloge za ukusne recepte možete pratiti u Fit izazovu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom KLIJENT po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju