Tetovaže su danas jedan od znakova identiteta, one su trajni ukras na našem tijelu koji izgleda baš efektno ako ga znamo nositi.

Galerija David Skoko Tetovirani Hrvati Tetovirani Hrvati +8 Slavko Sobin

Brojna su istraživanja potvrdila da su ljudi s tetoviranim tijelom često odlučniji, buntovniji i kreativniji. Osim toga, body art je u današnje vrijeme i dodatni plus koji muškarce čini privlačnijima.

Nekima su tetovaže tek ukras na tijelu, a drugima pak nose duboko emotivno značenje. Nose ih mladi, ali i oni nešto stariji, jedni ih ističu – drugi skrivaju, a vole ih nositi i poznati Hrvati koji su nam s njima još privlačniji.

Jedan od njih je i pjevač Vlaho Arbulić čije isklesano tijelo izgleda poput umjetničkog platna.

Njemu su tetovaže puno više od pukog ukrasa, a jedna od njih ima baš posebno značenje. Naime, Vlaho je crtež svoje kćeri pretvorio u tetovažu, a jednom je prilikom za IN Magazin opisao taj slatki trenutak.

Kćerkica je jedan dan nacrtala crtež na papir i rekla 'tata molim te tetoviraj ovo', onda mi je ta bila super ideja, pa sam stavio, prisjetio se Vlaho.

I pjevač Luka Nižetić poznat je po ljubavi prema ovoj vrti umjetnosti. Od mnogobrojnih tetovaža ipak mu je najdraža ona koju je napravio tradicionalnom azijskom metodom tetoviranja bambusovim štapom.

Tetovirani Hrvati Luka Nižetić (Foto: Neja Markicevic/Cropix)

Moja tetovaža prezentira snagu, mudrost i neustrašivost. To su Monkovi stavljali vojnicima kad su išli u rat da ih štiti od zlih sila. To je užasna bol. Toliko je već bilo izirititrano, da sam ja samo cvilio kao pas, rekao je svojedobno na IN Magazin.

10 neodoljivih: Glasajte i odaberite najzgodnijeg Hrvata svih vremena Frano Lasić Vlado Kalember Niko Kranjčar +9 Goran Ivanišević

Obožavatelji tetovaža su i naši reprezentativci, ali i poznati chefovi, čije su tetovaže kreativne kao i njihova jela. Vedran Ćorluka, primjerice, ima više tetovaža od kojih se ističe babuška na nozi, a Marko Livaja tetovažama je prekrio cijeli torzo.

Tetovirani Hrvati Marko Livaja (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Kad govorimo o tetovažama ne smijemo zaboraviti nogometaša Gorice, Joeya Suka, koji je pravi primjer kako tetovaže nositi sa stavom. 

Tetovirani Hrvati Tetovaže Joeya Suka prekrivaju cijelo tijelo (Foto: Ronald Golsic/Cropix)

Poznati chef David Skoko više je puta govorio o ljubavi prema tetovažama, a umjetničko djelo splitskog chefa i natjecatelja Plesa sa zvijezdama Marija Mandarića seže čak preko vrata. I Marko Ciboci, član žirija popularnog showa Nove TV također se na društvenim mrežama zna pohvaliti svojim tetovažama. 

Tetovirani Hrvati Mario Mandarić (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Kojem Hrvatu tetovaže najbolje stoje?

glasova:

U galeriji na početku teksta pogledajte listu najzgodnijih Hrvata s tetovažama, a u anketi nam recite kojem muškarcu tetovaže najbolje stoje.

Tetovirani Hrvati David Skoko (Foto: Danijel Bartolic/Cropix)

Sedam hrvatskih glumaca koji stare poput dobrog vina Janko Popović Volarić stari poput dobrog vina Slavko Sobin s godinama je sve zgodniji Alen Liverić +3 Miljenik žena Filip Juričić

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju