Prema definiciji na Hrvatskom jezičnom portalu, džentlmen je onaj koji se odlikuje plemenitošću, uglađenošću i časnim odnosom prema drugome. Ukratko, džentlmen je gospodin.

Galerija David i Victoria Beckham Jason Momoa i kolegica Hera Hilmar Tom Cruise i vojvotkinja Catherine Middleton +6 George Clooney i Amal Clooney

Džentlmeni su i oni muškarci koji nas redovito oduševljavaju pažljivim gestama koje puno znače. Oni su ljubazni, pristojni i puni poštovanja. Znaju reći molim i hvala, pažljivo slušaju,  priskaču u pomoć kada je to potrebno, pridržavaju vrata, uzimaju teške vrećice iz naših ruku...

U teoriji svaki muškarac može biti džentlmen ako to želi. U praksi, ponekad se zapitamo gdje su nestali džentlmeni oko nas pa nas s vremena na vrijeme oduševe geste poznatih i nepoznatih muškaraca koje idu u prilog tvrdnji da oni ipak postoje.

Na popisu slavnih muškaraca koji su pokazali svoje dobre manire je i glumac Tom Cruise. Posljednji put obožavateljice je svojim potezom oduševio na londonskoj premijeri filma "Top Gun: Maverick" koja se održala u svibnju, kada je vojvotkinji Catherine Middleton pomogao da se uspne stepenicama u haljini koja joj je otežavala kretanje.

Tom Cruise i vojvotkinja Catherine Middleton Tom Cruise i vojvotkinja Catherine Middleton (Foto: Profimedia)

Holivudski glumac hodao je malo ispred vojvotkinje, a kada je uočio stepenice, popeo se na prvu stepenicu, smjesta okrenuo prema njoj i ponudio joj svoju ruku kao oslonac.

Glumca Jasona Momou obožavateljice su više puta proglašavale savršenim džentlemenom, a učinile su to i kada je nedavno na crvenom tepihu pridržavao torbicu svoje kolegice Here Hilmar.

Matthew McConnaughey i Camilla Alves Matthew McConnaughey i Camilla Alves (Foto: Profimedia)

Mnoge dame rastopile su se kada su ugledale fotografije bivšeg nogometaša Davida Beckhama koji je supruzi Victoriji Beckham pomogao u dolasku do obale tako što ju je nosio na rukama.

Catherine Middleton i Tom Cruise sjajno su se zabavljali na premijeri novog Top Guna u Londonu Potez Toma Cruisa na crvenom tepihu s Catherine Middleton koji je oduševio obožavateljice

U našoj galeriji pogledajte još neke male geste slavnih muškaraca kojima su i oni pokazali da još uvijek nismo ostale bez džentlmena.

George Clooney i Amal Clooney George Clooney i Amal Clooney (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju