Elegantne, ljupke, lijepe, odlično obučene - sve su to epiteti koji se vežu uz Francuskinje.

Radi se o ženama koje itekako imaju stila. Dokaz tome je i činjenica da njihove odabire odjeće, beauty rutinu i korake u njezi kose kopiraju žene diljem svijeta.

Da uvijek izgledaju odlično, Francuskinje su dokazale i u trenutačnoj situaciji. Zbog nove normale svi smo većinu vremena posljednjih mjesec i pol dana provodili u našim domovima, a odjeću za odlazak na posao zamijenile su tajice, trenirke, pa i pidžame. Čizme i cipele na petu prepustile su mjesto udobnim šlapicama, pa čak i bosim stopalima.

Fotografije Emily Taubert - 3 Ukradeni trenutak s pariškog balkona koji je postao fotografija za pamćenje

Catherine Deneuve Nepogrešiv stil i šarm: 12 najljepših Francuskinja svih vremena

No kod Francuskinja je situacija malo drugačija, barem kod onih s kojima je ekipa portala Who What Wear odlučila provjeriti kako se odijevaju sada kada su stalno kod kuće. Na njihovu primjeru pokazalo se da Francuskinje čak i u karanteni izgledaju "malo" drugačije i da u njihovim kombinacijama i dalje nema mjesta za tajice, barem ne na način na koji ih većina nas nosi.

One nose prozračne kaftane, laskave haljine na vezanje, svilene košulje, hlače širokih nogavica... Svakim komadom i one su pokazale da im je udobnost u zatvorenom prostoru bitna, ali da to ne znači da moraju žrtvovati stil.

Anne Laure Mais, osnivačica i kreativna direktorica brenda Musier Paris, pokazala je svoju kombinaciju sastavljenu od, istovremeno udobnih i šik, vunenih hlača u bež boji i crnog topa. Noge su joj, kaže, cijelo vrijeme bose.

Organizatorica modnih događanja Léna Farl objasnila da je da u izolaciji bira odjevne komade koji su moderni, udobni i lako se oblače. To u njezinu slučaju znači puno haljina.

Jedna joj je od omiljenih cvjetna haljina brenda Rouje koju kombinira s parom bisernih naušnica. Ako mora izaći do trgovine, onda nabaci još par omiljenih sandala i to je to.

Kaže da je njezina odjeća jednostavna, ali istovremeno se u njoj osjeća šik, ženstveno i samouvjereno.

Stilistica i influencerica Estelle Chemouny nakon odluke da svi moraju biti kod kuće odlučila je da će se nastaviti dotjerivati svaki dan. Naravno, kaže, uvijek bira udobne komade, ali od stila ne odustaje jer je odijevanje za nju predstavlja i svakodnevnu motivaciju.

U izolaciji, kaže, bira šarene komade kako bi uljepšala dane.

Ex Nihilo Fleur Narcotique (1635,90 kn) Pet francuskih parfema koji će vas u trenu preseliti na pariške ulice

Parfemi Potvrdila stilska ikona: Pravila o nošenju parfema koja Francuskinje ne krše

Chloé Harrouche, kreativna direktorica i osnivačica Loulou studija, u karanteni, ali i općenito kada boravi kod kuće bira udobne komade, međutim, kaže da nikako ne želi izgledati kao da je u pidžami.

Obožava nositi svoje Loulou Studio komade, a uz hlače s elastičnom pasicom kombinira primjerice pulover od kašmira. Tako, šali se, može jesti što želi i istovremeno se dobro osjećati.

Kombinacije spomenutih, ali i još nekih dama koje i u izolaciji izgledaju sjajno, pogledajte u nastavku. Naravno, svaka ova kombinacija može vam poslužiti kao inspiracija što obući i za izlazak iz kuće.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju