S 2022. godinom, koja stiže za deset dana, dolaze nam i novi beauty trendovi, a sa svakim novim početkom volimo razmišljati i o novoj frizuri. Želite li u novoj godini napraviti istovremeno malu i primjetnu promjenu frizure, razmislite o tehnici bojanja nazvanoj konturiranje kose, kojoj se predviđa velika popularnost u godini pred nama.

To je tehnika izrade pramenova koja nije zahtjevna za održavanje, a uvijek izgleda kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona. Pojam konturiranja dobro je poznat u svijetu make-upa i ono podrazumijeva način ocrtavanja koji licu dodaje dimenziju ističući određene crte lica korištenjem kombinacije šminke koja je malo tamnija odnosno svjetlija od prirodnog tona kože. Najkraće rečeno, svrha konturiranja je stvaranje efekta sjene i svjetlosti na licu.

Slika nije dostupna Savršeni bob i još šest frizura koje će biti veliki hit u 2022. godini

No, konturiranje se može primijeniti i na kosu, i to je najnoviji trend u frizerskom svijetu, za koji se predviđa da će dominirati u 2022. godini. Riječ je zapravo o suptilnijoj verziji tehnike bojanja money piece s modernim zaokretom. Money piece podrazumijeva izradu pramenova strateški oko lica, a može biti izvedena samostalno ili u kombinaciji s balayageom po cijeloj glavi. Kod konturiranja kose, umjesto grupiranih pramenova kao kod money piecea, rade se svjetliji pramenovi koji stvaraju suptilniji kontrast, i boji se sva kosa oko lica, uključujući i mladu kosu.

Slika nije dostupna Savršeni bob i još šest frizura koje će biti veliki hit u 2022. godini

Konturiranje kose je frizura koja stoji svakome, ali najbolje će pristajati onima koji kosu nose podalje od lica jer kontrast daje efekt uokviravanja lica, koji kod nekog sa šiškama možda već i postoji.

Konturiranje je sjajna tehnika bojanja pramenova za one koji prevrću kosu ili je miču s lica jer nježniji kontrast između boje kose i tona kože podiže i posvjetljuje lice. Najbolje će izgledati ako je korijen kose uz čelo i lice za nijansu ili dvije svjetliji od ostatka kose, kaže Tom Smith, kreativni direktor brenda evo hair i frizerski stilist slavnih zvijezda. Najbolja stvar kod konturiranja kose jest to što je frizura vrlo jednostavna za održavanje te ne zahtijeva bojanje pramenova po čitavoj glavi niti česte odlaske frizeru.

Pročitajte još o novim frizurama i frizerskim trendovima:

Slika nije dostupna Nikad dosta boba: Još jedna verzija popularne frizure koja se traži u frizerskim salonima

Slika nije dostupna "Prozirne" šiške: Dostojna konkurencija "šiškama-zavjesama" zbog koje nećete požaliti

Slika nije dostupna Produženi bob: Idealna verzija popularne frizure kojoj mnoge dame neće moći odoljeti

Slika nije dostupna "Bixie": Savršeni spoj dviju popularnih frizura koji će obilježiti zimu

Slika nije dostupna Odvažni "lop": Pet verzija nove hit-frizure koja opasno konkurira bobu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju