Ako vam u životu treba promjena – promijenite frizuru. Ovaj mali potez će vam podići samopouzdanje i osvježiti vas iznutra i izvana.

Godina 2022. nam je do sada donijela nekoliko odličnih trendova u svijetu frizura koje bismo trebali isprobati kako bismo osvježili svoj izgled i osjećali se bolje.

Jednostavnost, kratka i duga rješenja, bobovi i lobovi, frizure koje smo nosili u 90-tima, rep i šiške, samo su neke od trendi promjena koje si trebamo priuštiti do kraja ljeta, kaže frizerka slavnih osoba i stručnjakinja za kovrče, Nai'vasha Grace.

Koloristica Felicia Dosso kaže da ovo ljeto donosi puno crvene, s naglaskom na bakrenu i boju jagode te toplu plavu boju, s naglaskom na svijetlu platinastu koja se odlično slaže s čokoladnim ljetnim tenom.

U nastavku pogledajte pet odličnih prijedloga za trendi frizure koje će privlačiti pažnju i plijeniti poglede.

1. Bakrena boja kose

Različite nijanse bakrene, najtrendi su izbor ove sezone, kaže koloristica Felicia Dosso. Crvena je iznimno zahvalna boja koja stoji ženama s karakterom kojima nije problem jasno izraziti mišljenje i zatražiti ono što u tom trenutku želi. Ako se boja kose ne slaže s vašim karakterom, imate osjećaj kao da nosite masku. U hladnijim mjesecima smo imali priliku vidjeti tamnije crvene nijanse, a kako smo ulazili u proljeće i ljeto, tako su te nijanse postajale sve svjetlije, poput blage bakrene i slatke boje jagode.

2. Platinasto plava boja kose

Platinasto plava je, uz crvenu, boja ljeta 2022. Plavuše će svoju boju nastojati posvijetliti kako bi pratile prirodan efekt sunca. Preplanuli ten i svjetla boja kose su trend ovog ljeta, ali trend za koji će vam trebati malo više truda, smatraju stručnjaci. Platinastu boju nije lako održavati pa se naoružajte ljubičastim šamponom za kosu i pripravcima za jačanje vlasišta. Također, kada govorimo o boji kose, stručnjaci smatraju da nam dolazi jednobojno vrijeme koje će, polako, ali sigurno, balayage izgurati s trona.

3. Konjski rep

Niti jedan tren nije istovremeno jednostavan i elegantan poput visokog konjskog repa. Ove sezone su popularni iznimno visoki, ravni repovi koji su pažljivo zaglađeni kako niti jedna vlas kose ne bi zalutala. Bez obzira na to spremate li se na crveni tepih ili na trening, visoki rep je savršen izbor. Za besprijekorno izdanje koristite kremu za kosu i peglu, savjetuje Grace.

4. Bob: 90-te u 2022.

Slavna frizerka Marwa Bashir kaže da su 90-te bahato ušetale u 2022. godinu, a na kraju smo ih dočekali raširenih ruku. I neka smo, jer neke stvari jednostavno ne izlaze iz mode. Primjer za to je bezvremenski bob koji može biti različitih dužina, boja i oblika, a ostavlja jednako upečatljiv efekt kao i 90-tih godina prošlog stoljeća. Osim boba, 90-te su nam donijele i omiljene stepenaste frizure koje su izvrsne za žene s tanjom kosom jer joj daju potreban volumen.

Bob je uvijek popularna frizura Skandi bob: Verzija popularne frizure s detaljem koji je ženama najbitniji ljeti

5. Tupe šiške

Postoji nešto u vezi sa šiškama što vam daje profinjeni izgled, kaže Grace. Iako su teške za održavanje, vratile su se i smjestile se između top pet trendova 2022. I to ne bilo kakve, već tupe, ravne šiške koje nam sakrivaju cijelo čelo. Ako imate dovoljno hrabrosti i vremena, priuštite si šiške kako biste bile u trenu i izgledale zavodljivo, elegantno i profinjeno.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju