Kakvu bi frizuru trebale nositi žene u 40-im godinama? Jedini je točan odgovor na ovo pitanje - kakvu god one žele. Svatko za sebe treba birati frizuru s kojom se najbolje osjeća.

Galerija Naomi Watts Rose McGowan Niecy Nash +3 Padma Lakshmi

Netko voli kratku kosu, netko bob, a nekome je život nezamisliv bez duge kose. Za dužine kose ne postoje dobne granice i, ponovit ćemo, svatko, bilo koje dobi, može i treba nositi dužinu kose koja mu se u tom trenutku najviše sviđa.

No postoje neke frizure kojima žene u četrdesetima daju prednost. Dio tih frizura izdvojili smo u nastavku, a neka od njih možda vam posluži kao inspiracija za odlazak kod frizera.

1. Bob

Postoji li uopće popis frizura koji ne uključuje bob? Vole ga dame svih dobnih skupina, a u obzir dolaze sve opcije - kovrčavi, ravni, sa šiškama ili bez njih.

Naomi Watts Naomi Watts (Foto: Profimedia)

2. Zalizani pixie

Radi se o klasičnoj, ali i modernoj frizuri koja se lako stilizira, što je čini još poželjnijom. Kratka frizura ne oduzima previše vremena za pranje i sušenje, pa je biraju mnoge dame koje žele imati što više slobodnog vremena. Jedina mana takve frizure jest to što nešto češće trebate odlaziti u frizerski salon.

Rose McGowan Rose McGowan (Foto: Profimedia)

3. Kosa koja dodiruje ključnu kost, bez slojeva

Ravno šišana kosa, bez slojeva, dužine do ramena svestrana je frizura koju žene obožavaju. Ova vam dužina, između ostalog, nudi brojne opcije za stiliziranje, ovisno o vašem raspoloženju.

Niecy Nash Niecy Nash (Foto: Profimedia)

4. Slojevito ošišana kosa do ramena

Za dame koje vole slojevito ošišanu kosu ovo je idealna frizura. Radi se o dužini kose koja laska većini žena, a frizura je moderna i kao stvorena za dodatno isticanje crta lica.

Padma Lakshmi Padma Lakshmi (Foto: Profimedia)

5. Kratka frizura sa šiškama

Duge, tanke šiške izgledaju nevjerojatno šik u kombinaciji s kratkom kosom.

Kerry Washington Kerry Washington (Foto: Profimedia)

6. Shag sa šiškama

Osim što je podsjetnik na 70-e godine, i to na najbolji mogući način, shag frizura sa šiškama opcija je koja izgleda vrhunski. Frizura je idealna za dame s kovrčavom kosom, koje će zahvaljujući shagu lakše prihvatiti prirodnu teksturu kose.

Christina Hendricks Christina Hendricks (Foto: Profimedia)

7. Lob s razdjeljkom po sredini

Ova laskava frizura lako bi se mogla pretvoriti u vaš idući odabir. Umjesto ravnog reza birajte slojeve koji će vam osigurati pomalo "nedovršen" izgled.

Kosa i dolčevite: 12 frizura koje izgledaju top uz omiljeno pletivo Frizure koje se nose uz dolčevitu Frizure koje se nose uz dolčevitu Frizure koje se nose uz dolčevitu +8 Frizure koje se nose uz dolčevitu

Za sjajan izgled bit će dovoljno oprati kosu i osušiti je na zraku.

Jennifer Lopez Jennifer Lopez (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju