Svi ljubitelji čokolade s ovim će receptom doći na svoje. Vrlo čokoladna, vrlo sočna i vrlo ukusna kratki je opis čokoladne torte koja će razmaziti vaše nepce. Jednostavna je za pripremu i nije je potrebno ukrašavati zato kuhaču u ruku i akcija!

Sastojci:
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 1 dl ulja
- 700 g čokolade za kuhanje
- ½ vrećice praška za pecivo
- 0,5 l vrhnja za šlag

>> Punjene banane: Najslađi recept koji ne troši struju

Priprema:
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u snijeg.

- U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte u glatku smjesu. Smjesi dodajte ulje i prašak za pecivo te sve zajedno dobro izmiksajte.

Sočna i jednostavna - kratki je opis čokoladne torte koja će razmaziti vaše nepce

- 300 grama čokolade razmrvite u manje komade i otopite je u loncu na vrlo laganoj vatri. Nakon što se u potpunosti otopila dodajte je smjesi te ponovno sve dobro izmiješajte.

- U smjesu dodajte i snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte, ali ručno. Dobivenu smjesu ulijte u kalup i pecite u pećnici oko 40 minuta na 180 stupnjeva.

- Vrhnje za šlag ulijte u zdjelu te u njega odmah dodajte 400 grama komadiće čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.

- Dobivenu kremu prelijte po biskvitu. Po površini gusto posipajte kakao u prahu i vaša je torta spremna. Dobar tek!

>> Čokoladna torta s Nutellom i lješnjacima

Savjeti:
- Torta bi se po receptu trebala jesti potpuno hladna pa je najbolje da je napravite dan ranije i ostavite preko noći u hladnjaku.

- Ako se biskvit previše podigne čim ga izvadite iz pećnice žlicom ga po cijeloj širini lagano potisnite dok se ne spusti.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju