Za panna cottu:
500 ml slatkog vrhnja
aroma vanilije
2 žlice šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
4 žlice hladnog mlijeka
Za preljev:
200 g smrznutog šumskog voća
4 žlice šećera u prahu
1-2 žlice vode
Priprema:
Želatinu pomiješajte sa četiri žlice mlijeka i ostavite desetak minuta da nabubri. U međuvremenu zagrijte slatko vrhnje u koje ste dodali aromu vanilije i šećer u prahu. Netom prije nego vrhnje zavrije, maknite ga s vatre i umiješajte želatinu. Dobro miješajte pjenjačom.
>> Jednostavna čokoladna torta koju ćete obožavati
>> Kad čokolada i maline oduzimaju dah!
Kada se smjesa počne zgušnjavati, ulijte je u kalupe koje ste namočili hladnom vodom. Ja sam koristila keramičke kalupe. Kada se panna cotta ohladi, stavite je u hladnjak na minimalno 3 do 4 sata, a poželjno je i dulje.
Netom prije posluživanja, pripremite preljev. Šumsko voće, šećer i vodu zagrijavajte dok sve ne postane sirupasto. Isključite i ostavite da se prohladi.
Panna cottu izvadite iz kalupa, tankim nožićem prijeđite uz rubove posudica i na nekoliko ih sekundi uronite u vruću vodu. Okrenite je na tanjur, ukrasite voćem i uživajte u poslastici!