Jeste li sigurni da znate pripremiti baš svaki komad mesa i izvući najbolje iz njega. Predstavljamo vam Vedrana koji zna male kuharske trikove i podijelit će ih s vama. Ovaj tjedan Vedran priprema biftek i gratinirani krumpir

Krumpir narežite na ploške, posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščića, sitno kosani češnjak i sve prelijte mješavinom vrhnja za kuhanje i slatkog vrhnja.

Sve dobro promiješajte te krumpir posložite u manje zdjelice i prelijte s umakom. Krumpir je spreman za gratiniranje, pa ga stavite u pećnicu.

Za to vrijeme pripremite biftek. Nož okrenite od mesa i očistite biftek te ga izrežite na komade. Posolite ga i popaprite te naglo prepecite s jedne i druge strane na tavi na kojoj ste prethodno zagrijali maslac.

Prepečeno meso posložite na pladanj, premažite otopljenim maslacem i stavite ga u pećnicu.

Umak od senfa

Na tavi zagrijte maslinovo ulje i luk, dodajte papar u zrnu, anis, češnjak i lovorov list.

Dodajte dvije žlice octa, temeljac i vrhnje za kuhanje. Kada se umak zgusne procijedite ga te dodajte maslac i senf.

Meso i krumpir izvadite iz pećnice i servirajte.

O autoru

Vedran Habel je završio Srednju ugostiteljsku školu te radio u niz renomiranih restorana i hotela. Od 2007. radi kao nastavnik u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb.

Napisao je knjigu Hrvatska kuharska početnica. Autor je udžbenika za kuharstvo za 1. i 2. razred srednjih ugostiteljskih škola - smjer kuhar. Vedran je snimio DVD o tehnološkim postupcima prigotovljavanja jela uz pomoć centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj te tako omogućio osobama oštećenog sluha da se i sami okušaju u pripravljanju jela.

Početkom 2009. organizirao je tečaj male škole kuhanja u suradnji sa Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba te po prvi puta u Hrvatskoj provodi tečaj kuhanja za gluhe i nagluhe osobe.

Kuharstvo je vještina koja se može neprestano usavršavati.
Pod motom 'Pravilno kuhanje je zdrav život' Pučko otvoreno učilište organizira Malu školu kuhanja u kojoj će tajne i trikove majstora otkrivati nastavnik kulinarstva Vedran Habel. Sve informacije možete dobiti na telefon 0800 321 321.

>> VIDEO: Piletina na pari s kuglicama od povrća

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju