Ljubitelje bazge ne treba previše uvjeravati u to da je ovo kolač koji jednostavno moraju isprobati. Mekani biskvit u kombinaciji s aromatičnom glazurom na bazi sirupa od bazge sigurno će ih oduševiti, baš kao i informacija kako je u pitanju vrlo jednostavan recept za čiju vam pripremu treba malo vremena.

 

Sastojci za biskvit:

  • 4 velika jaja
  • 150 grama šećera u prahu
  • 225 grama oštrog brašna
  • 225 grama maslaca sobne temperature
  • 2 male žlice praška za pecivo

Sastojci za glazuru od bazge:

  • 4 velike žlice sirupa od bazge
  • 1 velika žlica limunova soka
  • 100 grama šećera u prahu

Dodatni sastojci:

  • malo maslaca za premazivanje kalupa
  • oštro brašno za kalup

Priprema kolača:

  1. Kalup za pečenje (oblik po želji) premažite maslacem i posipajte oštrim brašnom. Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. U posudu za miksanje ubacite maslac sobne temperature i šećer pa miksajte oko pet minuta, sve dok ne dobijete glatku i pjenastu smjesu. Zatim u nju ubacujte jedno po jedno jaje i nakon svakog jajeta dobro promiksajte da se sjedini s ostatkom smjese. Naposljetku dodajte brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo.
  3. Smjesu ulijte u kalup, poravnajte sa špatulom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 40-ak minuta, ovisno o jačini vaše pećnice tj. sve dok se kolač ne odvoji od rubova kalupa i ne poprimi tamnu zlatnožutu boju. Tada ga izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
  4. U međuvremenu pripremite glazuru. Pomiješajte sirup od bazge i limunov sok, dodaje šećer i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Kada se kolač ohladi, prelijte ga s glazurom.

Sladoled od bazge Sladoled od bazge: Osvježavajući desert za čiju pripremu ne trebate aparat

Bazga-džin Bazga-džin: Recept za super verziju popularnog pića koje se lako priprema

Sok od bazge Birajte najdraži dodatak: Tri recepta za domaći sirup od bazge

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju