Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Šimini špageti: Brzi recept od sastojaka koje sigurno imate kod kuće

25-03-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Oleinska kiselina, omega 3 masne kiseline i likopen, sastojci su koji bi se na vašem tanjuru trebali naći više puta tjedno ukoliko pazite na ravnotežu i zdravlje organizma. Namirnice koje obiluju spomenutim sastojcima mediteranskog su podrijetla i gotovo svi ih imamo u kuhinji. Potrebno ih je tek objediniti u zdrav i ukusan obrok koji vam neće oduzeti puno vremena poput ovih Šiminih špageta

Sastojci za Šimine špagete:
2 tuna fileti u biljnom ulju (2X115G)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk
300 g sjeckane rajčice
50 g zelenih maslina s paprikom
100 ml bijelog vina
sol i papar
350g špageta
naribani ovčji sir ili parmezan

U trendu Ulična moda u centru Zagreba - 15 I ženstvene čizme Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

>>Pita od špinata: Brzi obrok kojeg se ne trebate sramiti

Priprema:
U kipućoj vodi u koju ste dodali sol skuhajte špagete. Rajčica, tuna i špageti osnovne su tri namirnice ovog zdravog i brzog jela Nasjeckajte luk, zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje pa zatim nasjeckani luk kratko popecite i dodajte rajčicu, promiješajte i pustite da rajčica lagano prokuha.

>>Hranjiva frittata: Obrok od 480 kalorija gotov za pola sata

U međuvremenu narežite par maslina s paprikom i dodajte ih u umak, podlijte vinom i pustite da kuha.
Savjet: 
Vino uvijek dodajemo pred kraj jela i pustimo da kiselina iz njega ispari, a ostane fina aroma.

Kada se umak zgusne dodajte tuna filete, lagano promiješajte kako bi fileti ostali u komadima te dodajte ocijeđene špagete. Lagano promiješajte da se pašta potpuno okupa u umaku, pospite naribanim sirom ili parmezanom i vaše jelo je gotovo. Dobar tek!

Savjet: Špagete uvijek dodajte u umak pred kraj kuhanja kako bi se sljubili s umakom i kako bi zajedno s njim činili jedni cjelinu. lagano promiješajte da se pašta potpuno okupa u umaku, pospite naribanim sirom ili parmezanom i dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još