Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Šimini špageti: Brzi recept od sastojaka koje sigurno imate kod kuće

25-03-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Oleinska kiselina, omega 3 masne kiseline i likopen, sastojci su koji bi se na vašem tanjuru trebali naći više puta tjedno ukoliko pazite na ravnotežu i zdravlje organizma. Namirnice koje obiluju spomenutim sastojcima mediteranskog su podrijetla i gotovo svi ih imamo u kuhinji. Potrebno ih je tek objediniti u zdrav i ukusan obrok koji vam neće oduzeti puno vremena poput ovih Šiminih špageta

Sastojci za Šimine špagete:
2 tuna fileti u biljnom ulju (2X115G)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk
300 g sjeckane rajčice
50 g zelenih maslina s paprikom
100 ml bijelog vina
sol i papar
350g špageta
naribani ovčji sir ili parmezan

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

>>Pita od špinata: Brzi obrok kojeg se ne trebate sramiti

Priprema:
U kipućoj vodi u koju ste dodali sol skuhajte špagete. Rajčica, tuna i špageti osnovne su tri namirnice ovog zdravog i brzog jela Nasjeckajte luk, zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje pa zatim nasjeckani luk kratko popecite i dodajte rajčicu, promiješajte i pustite da rajčica lagano prokuha.

>>Hranjiva frittata: Obrok od 480 kalorija gotov za pola sata

U međuvremenu narežite par maslina s paprikom i dodajte ih u umak, podlijte vinom i pustite da kuha.
Savjet: 
Vino uvijek dodajemo pred kraj jela i pustimo da kiselina iz njega ispari, a ostane fina aroma.

Kada se umak zgusne dodajte tuna filete, lagano promiješajte kako bi fileti ostali u komadima te dodajte ocijeđene špagete. Lagano promiješajte da se pašta potpuno okupa u umaku, pospite naribanim sirom ili parmezanom i vaše jelo je gotovo. Dobar tek!

Savjet: Špagete uvijek dodajte u umak pred kraj kuhanja kako bi se sljubili s umakom i kako bi zajedno s njim činili jedni cjelinu. lagano promiješajte da se pašta potpuno okupa u umaku, pospite naribanim sirom ili parmezanom i dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još