Keksi su slatka radost cijeloj obitelji. Mogu biti hrskavi, raznih oblika, slani i slatki, dobivaju se od smjese brašna, maslaca i šećera, mogu biti s dodacima, mogu se puniti, prelijevati, ukrašavati i posipavati. Upravo zbog toga ovaj mnogima omiljeni zalogajčić nalazi se u gotovo svakom kućanstvu

Prema podacima iz GfK Panela Kućanstava industrijski proizvedenih keksa vafli, odnosno hrskavi biskvit punjen kremom kao što su napolitanke čine oko 40 posto vrijednosnog udjela u kategoriji keksa.

>> Torta od sira u zagrljaju sočnih malina

Drugo mjesto drže čajni keksi s oko 1/4 udjela, zatim tvrdi keksi s 13 posto, punjeni keksi s 8 posto, i ostali keksi s 14 posto udjela na tržištu.

>> Poslastica kojoj jednostavno nećete moći odoljeti!

Keksi se troše u većini kućanstava. Devet od 10 kućanstava kupilo je kekse u prvom polugodištu tekuće godine, a kad je u pitanju učestalost kupovine keksa, naša kućanstva ih kupuju oko 20 puta godišnje.

Najžešća konkurencija je u napolitankama gdje se za svoj dio kolača bore brojni brendovi ovog ukusnog zalogajčića što dokazuje da su upravo one najpopularniji keks u Hrvata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju