Jednom kada sve ovo prođe i kada opet stanete na Trg bana Jelačića, okrenete se prema banu Jelačiću i podignete svoj pogled prema predivnim pročeljima iza njegovih leđa, neke stvari neće biti iste.

 

Čarobne zgrade na glavnom zagrebačkom trgu ostale su bez svojih prepoznatljivih detalja, svojih tornjeva, zidova...

I mnoge druge građevine koje Zagreb čine Zagrebom su ranjene.

No ponovili smo puno puta ovih dana, sve će one biti obnovljene, a Zagreb će uvijek biti "kao junak lijep i mlad".

Nedaće će proći i život će se vratiti u normalu. Nećemo se stići ni okrenuti, a Trg će opet postati mjesto susreta i druženja. Rečenica "nađemo se kod sata" opet će biti nezaobilazan dio "dosadne" zagrebačke svakodnevnice.

Taj balkončić koji je preživio najjači potres u zadnjih 140 godina i ta poruka neka vam budu motivacija i inspiracija da možemo sve. Glavu gore jer - preživjeli smo puno toga, nema razloga da ovoga puta bude drugačije.

Kada se taj dan dogodi, kada opet bezbrižno stanete na glavni zagrebački Trg, podignite taj pogled iznad bana. Tamo je jedan balkončić koji je preživio sve nedaće koje su ga snašle. A iza njega je ovih dana osvanula i ohrabrujuća poruka "glavu gore".

Poruka za ozlijeđeni grad: Toplo srce na zagrebačkoj fasadi postalo simbolom nade Srce na zagrebačkoj fasadi postalo je simbolom nade - 5 Srce na zagrebačkoj fasadi postalo je simbolom nade - 4 Srce na zagrebačkoj fasadi postalo je simbolom nade - 3 +1 Srce na zagrebačkoj fasadi postalo je simbolom nade - 2

Taj balkončić koji je preživio najjači potres u posljednjih 140 godina i ta poruka neka vam budu motivacija i inspiracija da možemo sve. Glavu gore jer - preživjeli smo puno toga, nema razloga da ovaj put bude drugačije.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju