Grudnjaci s mekanim ili tvrdim košaricama, sa žicom ili bez nje, pamučni, s čipkom, sportski, push-up – ukusi i potrebe se razlikuju, ali jedno je zajedničko – žene bez grudnjaka ne mogu zamisliti život, barem većina njih. Jedna slavna glumica odlučila je u potpunosti prestati nositi grudnjak.

Grudnjak prvenstveno služi kao potpora grudima, ali njegovim nošenjem često želimo i proljepšati dekolte ili grudi učiniti većima. No moramo priznati, nošenje grudnjaka zna biti neudobno, naročito kada je riječ o modelima sa žicom.

Tijekom karantene mnoge su žene rjeđe nosile grudnjak, kako su više bile kod kuće, a taj osjećaj slobode očito se jako svidio američkoj glumici Gillian Anderson, koja je odlučila u potpunosti prestati nositi grudnjak. Da više ne nosi grudnjak, Gillian je otkrila u liveu na Instagramu.

Slika nije dostupna Sedam razloga zašto je hodanje bez grudnjaka zakon

Više ne nosim grudnjak, ne mogu nositi grudnjak. Ispričavam se, ali nije me briga ako mi grudi dođu do pupka, neću nositi grudnjak, rekla je 52-godišnja glumica. Razlog za takvu odluku jednostavan je i ženama razumljiv:

Jako su neudobni, dodala je Anderson.

Očekivano, njezina je odluka potaknula žene da daju svoje mišljenje o nenošenju grudnjaka, neke se slažu s time i podržavaju je, dok druge jednostavno ne mogu zamisliti da više uopće ne nose grudnjak. Svoje stavove izrazile su na internetu:

Za mene osobne nenošenje grudnjaka bilo bi vrlo neudobno i bolno.

Nosim veličinu 32A i nosim samo mekane i sportske grudnjake. Ništa sa žicom, boli previše. Slažem se s Gillian.

Biste li mogli u potpunosti prestati nositi grudnjak?

glasova:

Ja sam baš suprotno, nikad ne bih mogla ne nositi grudnjak. Grudi mi previše skaču okolo, što je vrlo neugodno. Nosila sam mnogo neudobnih grudnjaka, ali nakon što sam pronašla one koji mi dobro odgovaraju, uživam u njihovoj udobnosti.

Slika nije dostupna 6 situacija kada možemo slobodno izaći bez grudnjaka

Prilično sam sigurna da bi govorila drugačije da nosi veličinu DD poput mene. Bojala bih se da samu sebe ne udarim u lice.

Već pet godina ne nosim grudnjak. Imam sportske grudnjake za vježbanje i to je to.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju