Britanski Vogue naziva ih najvećim trendom za ljeto 2019. kada je u pitanju obuća, no hoće li "gole" sandale uistinu zaživjeti u ljetnim street style kombinacijama ili će ostati rezervirane samo za trendseterice?

Galerija Takozvane gole sandale prepoznatljive su po minimalističkom dizajnu i tankim remenčićima Zara, 349 kuna Mango, 349 kuna +9 Bershka, 179 kuna

Sandale su dobile naziv "gole" zbog svog minimalističkog dizajna pa tako u ovu kategoriju možemo smjestiti sve modele otvorenih prstiju i pete (neovisno o visini potpetice) s nekoliko tankih remečića koji pridržavaju nogu prilikom hodanja. S obzirom na to da su jako otvorene, noga u njima djeluje "golo".

Ovakav minimalizam mnogima se djeluje vrlo nespretno i nesigurno, pogotovo kada su u pitanju dnevne prigode u kojima se moramo puno kretati.

Štikle Dorothy Perkins Daj sve, osim crnih! 12 modela štikli u svim drugim bojama

Chunky tenisice iz hrvatskih trgovina 2019. - 12 Od 89 kuna: 12 modela tenisica koje vizualno produžuju noge

Iako mogu biti jako lijepe, "gole" sandale zapravo nisu funkcionalne, pa ima i onih koji sumnjaju u njihovu dominaciju u narednim mjesecima.

S druge strane, dame koje ne vole robusnije ljetne sandale i preferiraju upravo takav, jednostavan dizajn, ove sezone uživat će kao nikad prije jer ponuda minimalističkih sandala nikad nije bila toliko velika i raznolika.

U galeriji pronađite modele "golih" sandala koje smo izdvojili za vas s webshopova komercijalnih modnih brendova.

Zara, 349 kuna Zara, 349 kuna (Foto: Zara)

POGLEDAJTE I:

Kakve ljepotice! 20 štikli o kojima žene još uvijek sanjaju Obožavane štikle leptirice Sophije Webster Model Eden, Ralph & Russo Model Tribute, Yves Saint Laurent +17 Model Rockstud, Valentino

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju