Britanski Vogue naziva ih najvećim trendom za ljeto 2019. kada je u pitanju obuća, no hoće li "gole" sandale uistinu zaživjeti u ljetnim street style kombinacijama ili će ostati rezervirane samo za trendseterice?

Galerija

Sandale su dobile naziv "gole" zbog svog minimalističkog dizajna pa tako u ovu kategoriju možemo smjestiti sve modele otvorenih prstiju i pete (neovisno o visini potpetice) s nekoliko tankih remečića koji pridržavaju nogu prilikom hodanja. S obzirom na to da su jako otvorene, noga u njima djeluje "golo".

Ovakav minimalizam mnogima se djeluje vrlo nespretno i nesigurno, pogotovo kada su u pitanju dnevne prigode u kojima se moramo puno kretati.

Iako mogu biti jako lijepe, "gole" sandale zapravo nisu funkcionalne, pa ima i onih koji sumnjaju u njihovu dominaciju u narednim mjesecima.

S druge strane, dame koje ne vole robusnije ljetne sandale i preferiraju upravo takav, jednostavan dizajn, ove sezone uživat će kao nikad prije jer ponuda minimalističkih sandala nikad nije bila toliko velika i raznolika.

U galeriji pronađite modele "golih" sandala koje smo izdvojili za vas s webshopova komercijalnih modnih brendova.

Zara, 349 kuna
Zara, 349 kuna (Foto: Zara)

POGLEDAJTE I:

Kakve ljepotice! 20 štikli o kojima žene sanjaju