Glumac Pierce Brosnan danas će proslaviti 67. rođendan. Slavni Irac rođen je 16. svibnja 1953. godine u Droghedi, jednom od najstarijih irskih gradova, a potom je 12 godina živio u gradiću Navanu.

Galerija +0 Pierce Brosnan

Kada je imao 16 godina, odlučio je napustiti klasično školovanje jer je želio postati slikar. U međuvremenu se upisao na tečaj komercijalne ilustracije u jednoj londonskoj umjetničkog školi, ali zatim je otkrio svoj pravi poziv.

Kada sam pronašao glumu ili kada je gluma pronašla mene, bilo je to oslobođenje. Bila je to odskočna daska za neki drugi život, daleko od života kakav sam vodio, rekao je Pierce jednom prilikom.

Svoj glumački debi imao je u predstavi "Wait Until Dark", a samo šest mjeseci kasnije Tennessee Williams osobno ga je odabrao za ulogu McCabea u britanskoj verziji svoje drame "The Red Devil Battery Sign".

Oduševljen njegovom izvedbom, Williams mu je nakon premijere poslao telegram u kojem je pisalo samo: Hvala Bogu na tebi, moj dragi dječače.

Ostvario je niz uspješnih kazališnih, televizijskim i filmskih uloga, ali ona koja ga je obilježila definitivno je uloga Jamesa Bonda.

Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan - 2 Tajna najstrastvenije holivudske veze duge 25 godina

Na setu filma o tajnom agentu prvi put se našao još 1981. godine. Njegova prva supruga, Cassandra Harris, imala je ulogu u 12. filmu o Jamesu Bondu "For Your Eyes Only". Kada je producent Albert Broccoli vidio Piercea, rekao je: Ako zna glumiti, to je čovjek kojeg tražim.

Uloga mu je službeno ponuđenja 1986. godine, u vrijeme kad je NBC otkazao snimanje njegove serije "Remington Steele". Međutim, mreža je ubrzo promijenila svoju odluku pa se Pierce morao vratiti snimanju serije i odustati od Bonda, a uloga je zatim otišla u ruke Timothyja Daltona.

Priliku da napokon zaigra Bonda dobio je 1994. godine kada je službeno najavljen kao peti glumac koji će tumačiti tajnog agenta u filmskoj franšizi. Mnogi i danas smatraju da je upravo on najbolji Bond nakon legendarnog Seana Conneryja.

Zbog neodoljive kombinacije ljepote, šarma i elokvencije, Brosnan se tijekom svoje karijere redovito nalazio na većini popisa najseksipilnijih muškaraca na svijetu, a da je tu titulu definitivno zaslužio dokazuju i fotografije u našoj galeriji na kojima možete odmoriti oči.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju