Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Mini slatkice: "Paperjaste" palačinkice oduševljavaju svojim izgledom i okusom

17-08-2020 Piše T.B.
komentari

Mekane, sočne, paperjaste i još k tome veličine poput žitnih pahuljica – upravo su takve palačinke za kojima je posljednjih mjeseci poludio čitav svijet. Njihovoj dražesnosti teško je odoljeti, a te popularno zvane palačinke pahuljice vrlo je lako pripremiti u svega nekoliko minuta.

Zbog činjenice što svojim oblikom i veličinom podsjećaju na žitne pahuljice koje obično jedemo za doručak (pa su na društvenim mrežama popularne i kao #cerealpancakes), idealno su jelo za naš prvi obrok, no nećete pogriješiti niti ako ih gledate kao desert nakon ručka ili večere.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Bilo da ih nadopunite maslacem od kikirikija, marmeladom, javorovim sirupom, čokoladnim namazima ili komadićima voća, ne možete pogriješiti.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreea 🦋 Breakfast & more (@andreeasbreakfast) on

Jednostavno ih je pripremiti, a jedino na što treba obratiti pozornost kako bi bile upravo poput žitnih pahuljica jest njihovo stavljanje u tavu i pravilno doziranje smjese.

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

U nastavku donosimo temeljnu verziju recepta kojoj prema svojim željama možete dodati i cimet ili druge začine, a jednako tako i određene namirnice zamijeniti veganskim, u skladu s vlastitim načinom prehrane.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Юля • Фудфотограф (@julllia.k) on

Potrebni sastojci:
• ½ šalice svenamjenskog brašna
• 1 žličica šećera
• ½ žličice praška za pečenje
• ½ šalice mlijeka (ili biljne zamjene za njega)
• 1 jaje
• ulje za tavu

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Trebala bi biti nešto gušća od one na koju smo navikli za palačinke u našem podneblju te više nalikovati na onu za deblje "američke" palačinke.

2. Pustite smjesu da odstoji nekoliko minuta.

3. Pomoću šprice s nastavcima za kolače smjesom oblikujte male kružiće na nauljenoj tavi. Možete se poslužiti i vrećicom za zamrzavanje čiji ćete jedan ugao prerezati škarama i tako simulirati špricu za kolače. Ako ste osobito spretni, možete se poslužiti i čajnom žlicom pa njome oblikovati mini palačinke. Pripazite da među njima na tavi ostavite dovoljno slobodnog prostora.

Palačinke Trik s jajima s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave

Palačinka od kokosa O ovome smo maštali: Bijela palačinka koja će oduševiti ljubitelje kokosa

4. Pecite palačinke s jedne strane sve dok u potpunosti ne nestanu mjehurići s površine. S obzirom na to da se radi o malim palačinkama, imajte na umu da će to ići vrlo brzo, a ne kao kod klasičnih palačinki. Jednom kada ih preokrenete, pecite ih na drugoj strani još 30 sekundi do najviše jednu minutu, ovisno o štednjaku koji koristite.

5. Palačinke servirajte u zdjelici kao što biste servirali i žitne pahuljice.

6. Dodajte nadjev po želi i to je to.

Dobar tek!

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pixel of Sugar - Marielen (@pixelofsugar) on

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Daily Saby • Sabrine • (@thedailysaby) on


 

Pročitaj još
Pročitaj još