Palačinke
Palačinke (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Trik s jajima s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave

30-01-2022 Piše K.B.
komentari

Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju u smjesu cijela, ali razdvojite li bjelanjak i žumanjak, dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Kod recepta za najmekanije palačinke jaja se ne stavljaju cijela odjednom, već se bjelanjak odvoji od žutanjka

Postupak za palačinke:

  1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanjke odvojite od žumanjaka. Žumanjke umutite u smjesu, a bjelanjke stavite na stranu.
  2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanjaka) i dobro ih promiješali, od bjelanjaka napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.
  3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanjaka palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i rahlost. Čak i kada se ohlade i odstoje, tako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Inspirirajte se ostalim receptima za palačinke, a pročitajte i recept za džem od jagoda i namaz od lješnjaka koji voli svaka palačinka:

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Tiramisu palačinke Kremaste i mekane: Tiramisu palačinke moderniji su zaokret talijanskog klasika Ruby palačinke Palačinke mekane poput oblaka s laganom kremom od ruby čokolade Džin-tonik palačinke Džin-tonik palačinke: Recept za brzu slasticu koja nema konkurenciju Palačinke bez brašna Finije od klasičnih? Recept za brze palačinke bez bijelog brašna Pohane palačinke punjenje šunkom i sirom Recept za pohane palačinke punjene sirom i šunkom za slastan ručak

 

 

 

Pročitaj još
Pročitaj još