Dodavanje pilates lopte u trening snage ili rutinu istezanja sjajan je način da vježbanje učinite još učinkovitijim, ali ne ako radite neke uobičajene pogreške. Doznajte o kojim pogreškama je riječ i kako ih ispraviti kako biste rizik od ozljeda sveli na minimum te iz vježbanja izvukli maksimalni učinak.

Koristite loptu krive veličine
Zašto je loše? Korištenje lopte koja je premala ili prevelika može uzrokovati probleme s položajem tijela ili učiniti vježbe i istezanje manje učinkovitima.

Kako ispraviti? Nisu sve lopte za vježbanje jednake. Dolaze u tri veličine, pa biste trebali odabrati loptu ovisno o svojoj visini. Također vodite računa o tome da je ispunjena odgovarajućom količinom zraka. Korištenje lopte odgovarajuće veličine, ali blago ispuhane postaje neučinkovita oprema za vježbanje.

Slika nije dostupna Jednostavno i bez opreme: Pet vježbi uz koje će ruke izgledati sjajno u kratkim rukavima

Osjećate se previše nestabilno
Zašto je loše? Mala nestabilnost je normalna i može pomoći u učinkovitijem korištenju mišića, posebno središnjeg dijela tijela. Ali ako se jako njišete i ne možete izvesti jedno ponavljanje bez prevrtanja, nećete izvući puno koristi iz pokreta.

Kako ispraviti? Pronađite načine kako da se osjećate stabilno kada koristite loptu, bilo širenjem stava nogu, postavljanjem većeg dijela tijela na loptu ili sporijim kretanjem. Također je dobra ideja provjeriti položaj, odnosno oblik tijela. Svakako savladajte osnovne poteze prije dodavanja bučica, medicinske lopte ili drugih rekvizita.

Žena radi čučnjeve Za gluteus i bedra - nema bolje! Koliko čučnjeva treba napraviti da se vide rezultati?

Plank Koliko dugo zapravo treba držati plank da bi se rezultati vježbanja vidjeli?

Imate nepravilnu tehniku
Zašto je loše? Kao i kod bilo koje vrste treninga snage, izvođenje nepravilnih pokreta znači neefikasnu upotrebu mišića i veći rizik od ozljeda.

Kako ispraviti? Naučite pravilne pokrete preko DVD-a, knjiga ili na satu fitnessa, ili još bolje, uzmite privatnog trenera kako biste naučili pravilan položaj tijela i tehniku. Trener također može pokazati koji su potezi najbolji za zatezanje mišića koje želite ojačati i pomoći vam u uklanjanju navike lošeg držanja tijela.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju