Mjuzikl "La La Land" s Emmom Stone i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama osvojio je srca publike diljem svijeta, a kada su se na američkim ulicama pojavili prvi plakati koji su najavljivali film, slika koja ih je krasila vrlo brzo je postala itekako prepoznatljiva.

Galerija U izradi žute haljine za film ništa nije prepušteno slučaju Emma Stone u Versaceovoj žutoj haljini koja je inspirirala dizajnericu Emma Stone u žutoj haljini modne kuće Rochas +2 Emma Stone u haljini Giambattista Valli

Prikazivala je ljubičasto noćno nebo, svjetlucavi grad u pozadini, Emmu Stone i Ryana Goslinga u plesnom zanosu – i žutu haljinu.

Haljina, koja, naravno, nije bila slučajnost, donijela je dizajnerici Mary Zophres nominaciju za Oscar i osigurala svoje mjesto u povijesti kostimografije.

Dizajnerica je rekla kako je vrlo rano, pripremajući se za rad na filmu, shvatila da će izraditi sve haljine u kojima Emma pleše.

Što se tiče najslavnije haljine iz filma, njezinu žutu boju inspirirala je haljina koju je glumica nosila u stvarnom životu.

Imali smo specifičnu paletu boja za cijeli film. Dvije godine prije snimanja Emma se pojavila na crvenom tepihu u žutoj Versaceovoj haljini. Pokazala sam tu haljinu i skicu redatelju Damienu Chazelleu i pitala ga 'A ovo?', a on je odgovorio da mu se sviđa, ispričala je dizajnerica o haljini.

Nakon toga bacila se na posao.

Haljina ima "kvadratni dekolte", za koji je dizajnericu inspirirala ilustracija haljine iz 1930-ih.

Tu su i kratki, ženstveni rukavi jer Zophres nikako nije bila za opciju bez rukava.

I živo žute je boje, one koju ne možete ne uočiti.

Haljina je Emmi lijepo pristajala, lijepo se kretala i bila je prikladna jer je Emma dan započinjala na zabavi uz bazen, ispričala je Zophres.

RUKOM OSLIKANI DETALJI

Htjela je i da haljina na sebi ima suptilan uzorak – a što je zamislila, to je i ostvarila.

Kod sebe je dizajnerica imala komad tkanine iz 50-ih godina prošlog stoljeća koji je imao cvjetni uzorak koji je ona željela prenijeti na haljinu za film. Zato je osoba zadužena za boje rukom oslikala platno kako bi mogli točno izabrati gdje žele da se uzorak nalazi.

Takav pedantni posao samo je dodatno istaknuo boju haljine koja ni u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje.

Kako je objasnila dizajnerica, znali su da će scena plesa biti snimana dok se sunce bude spuštalo, zbog čega su željeli boju koja će se istaknuti – a ova se itekako istaknula.

To je radosna boja. Bio je to radostan trenutak u filmu. Naš instinkt govorio nam je da je sjajna, ispričala je dizajnerica.

Instinkt ih nije prevario. Žuta haljina iz filma "La La Land" postala je dio pop-kulture, a Emma Stone, koja je za ulogu u filmu dobila Oscar, u više je prigoda pokazala da voli nositi ovu boju. Neka od njezinih "žutih izdanja" pogledajte u našoj galeriji.

A pogledajte i 7 najskupljih haljina svih vremena čija se cijena kreće od 700.000 do 32 milijuna kuna.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju