Prošlo je 12 godina od filmske adaptacije posljednje knjige u serijalu o Harryju Potteru J. K. Rowling. Unatoč tome interes ne jenjava za čarobnjaka iz Hogwartsa i njegove prijatelje. Štoviše, nagađa se kako bi se uskoro mogao snimiti deveti film.

"Harry Potter i ukleto dijete" ime je kazališne predstave Jacka Thorna koja je adaptirana za kazalište prema originalnoj priči J. K. Rowling, Johna Tiffanyja i Jacka Thornea. Premijerno je izvedena u Palace Theatru u Londonu 30. srpnja 2016. godine, a dvije godine kasnije nagrađena je i američkom kazališnom nagradom Tony.

Priča o Harryju Potteru i ukletom djetetu smještena je 19 godina nakon radnje u posljednjem nastavku romana J. K. Rowling Harry Potter i Darovi smrti, a koje su u filmskoj obradi podijeljene na dva dijela i dva zasebna filma.

Iako se u kazališnoj predstavi pojavljuje lik Harryja Pottera koji pokušava pronaći ravnotežu između uloge zaposlenog djelatnika Ministarstva magije, supruga i oca troje djece, glavni fokus stavljen je na njegova najmlađeg sina – Albusa Severusa Pottera, koji pohađa Hogwarts. U predstavi se pojavljuju i Hermione Granger i Ron Weasley, ali i Draco Malfoy.

Već neko vrijeme priča se kako je u planu snimanje novoga filma u serijalu o Harryju Potteru prema ovome kazališnom predlošku.

Harry, Hermion i Ron u posljednjem filmskom nastavku Harry, Hermion i Ron u posljednjem filmskom nastavku (Foto: Profimedia)

Nagađanja o tome potpirila su šuškanja kako predsjednik Warner Bros. Discoveryja David Zaslav želi novu filmsku adaptaciju za veliko platno zajedno s producentima Michaelom De Lucom i Pam Abdy.

Nade obožavateljima serijala nedavno je podigao i glumac Rupert Grint, koji je utjelovio Rona u serijalu, a koji je u intervjuu na televizijskom programu This Morning priznao da bi želio reprizirati svoju ulogu.

Da, svakako bih ponovo 'posjetio' ulogu ako bi bio pravi trenutak i ako bi se svi vratili na projekt. Taj mi je lik važan. Nekako sam odrastao uz njega i postali smo ista osoba. Prema njemu se osjećam prilično zaštitnički, rekao je Rupert Grint.

Leviosa! Lebdeće Harry Potter lampice koje se pale čarobnim štapićem Viseće Harry Potter lampice - 3 Viseće Harry Potter lampice - 2 Viseće Harry Potter lampice - 1 +1 Viseće Harry Potter lampice - 4

U intervjuu za televizijski program "Dobro jutro, Britanija" početkom prošle godine Rupert je istaknuo da ne može zamisliti razlog zbog kojeg ne bi glumio u novom nastavku.

Volim taj lik, volim taj svijet. On je velik dio mog života.

Hoće li se deveti nastavak u filmskom serijalu uistinu dogoditi, vrijedi pričekati i vidjeti. Obožavatelji su uvjereni da bi Harry Potter i ukleto dijete bio ogroman hit, a pogotovo ako se u njega vrati originalna postava s Danielom Radcliffeom, Emmom Watson i Rupertom Grintom.

Ruper Greint na premijeri svojeg posljednjeg projekta -serije Servant Ruper Greint na premijeri svojeg posljednjeg projekta -serije Servant (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju