Djeca, ne samo u Hrvatskoj nego i u mnogim drugim zemljama, zbog pandemije koronavirusa školuju se kod kuće, a roditelji su više nego ikad prije u stalnoj potrazi za novim načinima kako da ih educiraju i zabave.

U cijelu priču sada se uključila slavna spisateljica J. K. Rowling, koja je pokrenula online tečajeve o njezinu najpoznatijem liku, čarobnjaku Harryju Potteru. Internetska stranica osmišljena je kao zanimacija djeci za vrijeme izolacije.

"Harry Potter at Home" odnosno "Harry Potter kod kuće" stranica je prepuna aktivnosti u kojima djeca mogu uživati dok nisu u školi.

Zvrčke možete izraditi lako i jednostavno Od zvrčki do jestivih metli za metloboj: Pripremite hranu i piće koje bi poželio čitav Hogwarts

Alan Rickman i Rima Horton Alan Rickman: Najljepša je priča u životu omiljenog Snapea ljubav duga pola stoljeća

Roditelji i nastavnici koji rade na tome da djeca budu zabavljena i zainteresirana dok smo "zaključani", možda će trebati malo čarolije, tako da mi je drago da pokrećem ovu stranicu, napisala je spisateljica na svom Twitteru.

Ta će stranica svim zaljubljenicima u svijet čarobnjaštva donijeti Hogwarts u kuću putem cijelog niza zagonetki, kvizova i drugih aktivnosti te materijala za čitanje. Između ostalog, sada je prilika da, ako već niste, otkrijete kojoj Hogwarts kući pripadate.

Stranica je na engleskom jeziku, a osim za djecu, sigurno će biti dobra zabava i za roditelje i druge odrasle jer znamo da i među njima ima jako puno zaljubljenika u ovaj serijal.

Sve što trebate je kliknuti OVDJE i zaroniti u svijet magije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju